במקומות רבים בעולם מקובל שיש שתיים-שלוש קבוצות בחברה שהן רועשות וקיצוניות במיוחד. אבל פה בישראל - כולם היסטריים, מכל הצדדים. כך כתב בסוף השבוע העיתונאי דרור פויר בגלובס: "כולם במיעוט, כולם נדפקים, כולם נרדפים: החילוני טוען שצעדיו מוצרים; הסרוג טוען שכולם חושבים שהוא בעד תג מחיר; השמאלני נרדף על דעותיו; הערבי מודר על רקע זהותו. החרדי סובל מסטיגמה, האישה נתקלת בתקרת זכוכית והמזרחי דיבר על אפליה לא מתקנת".

בשבוע שעבר אילן גילאון ממרצ דיבר עם יערית מאשדוד, שבגדול איחלה מוות לו ולשכמותו. והפעם - עו"ד חנוך ארליך כותב לחבר הכנסת ינון מגל מהבית היהודי על רצח הפעוט עלא סעד דוואבשה: "דמו של התינוק הזה גם על ידיך. מסית, מדיח, גזען. שפכתם ועוד איך שפכתם. השתתפותך בעצרת הזיכרון של אגודת הלהט"ב היתה משולה להשתתפותו של גבלס בטקס יום השואה".

כאשר הטלפון של ארליך צלצל ומגל הציג את עצמו ושאל אותו האם הוא חותם על הטובקב הזה, הוא נתקל תחילה בחומה בצורה: "אכן, אנלוגיה מעט קיצונית, אבל אני חושב שזה היה פשוט מביש, הניסיון של הבית היהודי להשתתף בעצרת הזו ושהבית היהודי, שאתה נמנה עליו, הוא באמת מפלגה מאוד מסיתה ומדיחה ומאוד בעייתית", אמר ארליך.

"אתה מכיר איזושהי אמירה שלי שקוראת לאלימות או לעשות משהו?", שאל מגל ונענה כי "אני מאלה שחושבים שלהגיד: אני אדם גזען שחושב שמותר לי להיות לאומן ולגזול זכויות מאחרים אבל רגע, עם הומואים אני דווקא בסדר". אבל "אתה נותן ביטויים (כלליים) כל כך קיצוניים, ואני מבקש: תיתן לי ביטוי אחד, תצטט אותי בביטוי אחד קיצוני שגרם לך לכתוב את הטוקבק הזה", ביקש מגל. "מה שאתה עושה הוא חלק ממגמה כללית", המשיך ארליך לטעון.

אך ההתעקשות הזו לא נמשכה הרבה זמן. ככל שנמשכה השיחה נסדקה החומה של ארליך, שהודה כי הטוקבק שלו בוטה והסביר: "חלק מהטוקבקים שאני מעלה בפייסבוק הם לאור ההתלהמות האלימה באמת. הטפה לאלימות". "כלומר, אתה נלחם נגד האלימות באלימות?", שאל מגל וארליך מיהר לציין כי "אני לא איחלתי לך שיקרה לך חלילה איזשהו דבר-מה רע - בניגוד לאיחולים שאני זוכה להם".

"אני חושב שאפילו אם היה פה קורטוב של אמת - ואין פה - היית צריך להתנצל על שפה כזאת", התעקש מגל וארליך, שבשלב הזה כבר לא נשמע עוין, אומר: "למרות שהמוטו שלכם הוא לא מתנצלים, אני בשמחה מתנצל וחוזר בי מהדברים".

"זה שיעור גם לי", מסיים מגל, "כי גם אני לפעמים יכול לדבר בלהט וכדומה, וצריך להרגיע כדי שלא יגיעו למקרים כאלה קיצוניים".