זוכרים את ת'רדס? האפליקציה החדשה של מטא, שנועדה להתחרות בטוויטר של אילון מאסק, ננטשה על ידי רוב הישראלים ובכלל על ידי גולשים בעולם, אבל מסתבר שהפכה לכר פורה לפוסטים פרו-פלסטינים.

היא נכנסה לחיינו ב-6 ביולי, צברה 100 מיליון משתמשים בתוך פחות משבוע, ואז החלה הירידה התלולה שלה. מאז נוספו לה גם פיצ'רים נוספים בסיסיים למדי שהיו חסרים בהשקה, בין היתר גרסת WEB דפדפן, פיד פור יו, כלומר פיד מבוסס המלצות אלגוריתם, לצד פיד במעקב, האנשים שאתם בחרתם לעקוב אחריהם, אפשרות לעריכת פוסטים, תגיות נושאים וחיפוש באמצעות מילות מפתח.

לת'רדס יש נכון היום, על פי נתוני אתר quiverquant, כ-160 מיליון משתמשים, כאשר בסוף השבוע שעבר היא נכנסה לראשונה לאירופה, מה שהביא לעלייה במספר המשתמשים, שלפני חודש עמד על 140 מיליון. מטא עיכבה את ההשקה באירופה כדי להבטיח שהיא תוכל לעמוד בדרישות רגולטוריות ייחודיות של האיחוד האירופי, שהן מחמירות יותר בהשוואה לישראל וארה"ב, בהן חוק השווקים הדיגיטליים שנועד לבלום את כוחן של חברות הביג טק ולשמור על פרטיות המשתמשים. באירופה יוכלו המשתמשים לגלוש בת'רדס ולצפות בתכנים ללא חשבון אינסטגרם, אבל אם ירצו לפרסם או להגיב לתוכן, הם יצטרכו לפתוח פרופיל אינסטגרם.

באמצע נובמבר הפלטפורמה הוסיפה את היכולת למשתמשים למחוק את חשבון הת'רדס שלהם מבלי למחוק גם את חשבון האינסטגרם שלהם, אך נותרו קישורים בין השירותים; אתם עדיין צריכים כאמור חשבון אינסטגרם כדי לפרסם בשירות.

מנכ"ל מטא, מארק צוקרברג, אמר בעבר שהוא שואף להגדיל את ת'רדס ליותר ממיליארד משתמשים ברחבי העולם בשנים הקרובות. אחת הדרכים של מטא לדחוף את האפליקציה, כלומר להזכיר לכם את קיומה ולפתות אתכם להיכנס אליה, היא להראות לכם מספר פוסטים הלקוחים מת'רדס בתוך הפייסבוק והאינסטגרם שלכם. כאשר תלחצו על הפוסטים, תופנו לאפליקציה של ת'רדס.

בתקופה האחרונה משתמשים ישראלים שנכנסו לחשבון הת'רדס שלהם, אם באופן יזום או באמצעות הדחיפה באפליקציות האחרות של מטא, הופתעו לגלות בחשבון הפור יו שלהם פוסטים פרו-פלסטינים שגודשים את הפיד. "יצא לי להיכנס בימים האחרונים, ות'רדס פשוט מוצפת בקטע לא סביר בתוכן פרו פלסטיני ושקרים. אמאלה כאילו את בשג'אעיה", אומר עידן ל-mako.

גולש אחר הוסיף: "כבר ידוע שבאפליקציית X יש כמות לא קטנה של מסרים פרו-פלסטינים ואנטישמיים, אבל נראה שב-Threads.net, המתחרה של X מבית Meta, יש את הריכוז הגדול ביותר של אנטישמיות שראיתי בעולם המודרני. נראה שבזירה ההיא אנחנו מפסידים בהסברה, ייתכן תודות ל-Threads עצמה, שכן לא נראה שהחברה מתייחסת לרצינות לדיווחים על תוכן אנטישמי".

בבדיקת mako אכן מצאנו פוסטים רבים נגד ישראל בשיטוט אקראי בפיד, מבלי לחפש מילים מסוימות. יש לציין, כי בת'רדס, בניגוד לטוויטר למשל, לא מצוינת החשיפה של כל פוסט, אולם אפשר לראות שמדובר בפוסטים שזכו לכמה מאות לייקים כל אחד וחלקם אף לאלפים, כך שהחשיפה שלהם גדולה הרבה יותר. 

זכרו שגם בת'רדס אתם יכולים, כמו ברשתות חברתיות אחרות, לדווח אם אתם רואים פוסט מסית או שקרי נגד ישראל. לחצו על שלוש הנקודות בצד שמאל של הפוסט, ולאחר מכן על דיווח > ואז בחרו את הסיבה - דברי שטנה או סמלי שטנה, בריונות או הטרדה, מידע לא נכון, אלימות או ארגונים מסוכנים.

לאחר פניית mako, הנושא הועבר לבדיקה במטא.

איך למחוק את ת'רדס?

  1. באפליקציית ת'רדס כנסו לפרופיל שלכם (צד ימין למטה אם האפליקציה באנגלית, ושמאל אם בעברית).

  2. לחצו על שני הקווים בצד ימין למעלה ותמצאו את עצמכם בתוך ההגדרות.

  3. לחצו על חשבון או account באנגלית.

  4. לחצו על השבתה או מחיקת פרופיל.

  5. לחצו על מחיקת פרופיל.

  6. בשלב הזה תצטרכו לצערכם להיזכר בסיסמת האינסטגרם שלכם ולאחר מכן ללחוץ אישור. מזל טוב - בתוך חודש החשבון יימחק ואתם תחזיקו ברשת חברתית אחת פחות.