Huawei G510 (צילום: ניב ליליאן)
עיצוב סטנדרטי למדי. Huawei G510 | צילום: ניב ליליאן

הקטע העיקרי של חברת וואווי (Huawei) הסינית (מלבד השם המסובך), שעד כה לא הייתה מוכרת בישראל, הוא שהיא עושה את זה כמו הגדולות – רק בפחות. וואווי היא מיצרניות ציוד התקשורת הגדולות בעולם, וחזקה בעיקר בשוק הבית שלה, אבל היא גם עושה מאמצים ניכרים לכבוש שווקים בעולם המערבי. 

בואו לפייסבוק של נקסטר

לקחנו את ה-Ascend G510, טלפון מדגם ביניים שעולה אלף שקלים, שהגיע לאחרונה לישראל ובדקנו: האם הוא עושה את העבודה כמו טלפונים יקרים יותר?

עיצוב וממשק: לבן ושגרתי

Huawei G510 (צילום: ניב ליליאן)
בתחום הביצועים: לא סוס מירוץ | צילום: ניב ליליאן

ה-510 הוא טלפון חכם בעיצוב סטנדרטי מאוד, שמזכיר טלפונים מדור טיפה יותר ישן. דגם הבדיקה הוא בלבן,  עם גב פלסטיק שעוטף גם את דפנות המכשיר. החזית הסטנדרטית, מכילה בראש אפרכסת עם שבכה דקה וכסופה מהסוג שרואים הרבה, מצלמה קדמית וחיישן אור. את עיקר החזית תופס מסך בן 4.5 אינץ', ומתחתיו שלושה כפתורי מגע סטנדרטיים אף הם – אחורה/ביטול, בית ותפריט.

בבחירה קצת פחות שגרתית, וואווי מיקמו את כפתור ההפעלה וכפתור הווליום בצד שמאל של הטלפון. זה מאוד נוח לימניים (רוב אוכלוסיית העולם), ופחות נוח למיעוט של השמאליים. בחירה הגיונית בסך הכל.

Huawei G510 (צילום: ניב ליליאן)
רציתם זול? זה מחייב פשרות, ואחת מהן היא המסך | צילום: ניב ליליאן

בגב הטלפון, בקו אחד מימין לשמאל ניתן למצוא את מבזק ה-LED, המצלמה ואת שבכת הרמקול. מיקום הגיוני למדי. מתחת למצלמה בקו ישר נמצאים הלוגואים של וואווי ושל DTS, אולפני עיבוד הקול הידועים שנתייחס אליהם בהמשך.

מתחת למכסה (כן, הוואווי הוא טלפון עם גב נפתח – עולם הולך ונעלם) נמצא סוללה חזקה, ותאים לכרטיסי SIM וזיכרון, האחרון גם הוא עולם הולך ונעלם באפנת האחסון הפנימי. התוצאה הכללית היא נעימה, אבל לא מושכת במיוחד. סטנדרטית ועניינית.

הממשק של וואווי, שזכה לשם EmotionUI, בדומה לממשקים סיניים אחרים כמו אצל מייזו, לא דוגל ברעיון של מגירת יישומים – אלא זורק את כל היישומים על שולחן העבודה, בדומה למה שמקובל באייפון. המעטפת פה יושבת על אנדרואיד 4.1.1, היא לא הכי אלגנטית בעולם – אבל סבירה וניתנת להתאמה אישית מדוקדקת למדי.

Huawei G510 (צילום: ניב ליליאן)
חיי הסוללה: מפתיעים לטובה | צילום: ניב ליליאן

תצוגה וביצועים: זמן עם עצמי

המסך הוא אחת מנקודות התורפה של ה-510. רציתם זול? זה מחייב פשרות, ואחת מהן היא המסך. על ארבעה וחצי אינצ'ים נדל"ן, נפרשים 480 קווי אורך ו-854 קווי רוחב – מה שנותן צפיפות נמוכה מהמקובל כיום של 218 פיקסלים (כסמן ימני נציין את הנקסוס 5 – שנהנה מ-445 פיקסלים לאינץ' על גודל מסך דומה). המשמעות – המסך הזה לא חד לעומת מה שיש בשוק, וגם הצבעים שלו אנמיים. תצוגת הווידאו שלו לא הייתה עשירה בפרטים, ולא היינו ממליצים עליו כמכונת מדיה לדרכים. תוסיפו לזה חוסר קריאות רצינית באור שמש ובעיות תגובתיות קלות במגע, ותקבלו מסך שהוא בהחלט השורה הראשונה, אלא שורה שניה.

גם בתחום הביצועים, באופן לא מפתיע, ה-510 הוא לא בדיוק סוס מירוץ. הוא כן סוס עבודה, אולי קצת עצל – פה ושם נתקלנו בהשתהויות, המעבד היה צריך זמן עם עצמו לחשוב על מעשיו ואפליקציות עלו בכבדות.

המעבד כאן הוא מעבד 1.2 גיגההרץ כפול ליבה, המשודך לחצי גיגהבייט זיכרון. גם נפח האחסון כאן, נמוך, ודומה למכשירים כמו ה-Blade III של ZTE. ארבעה גיגהבייט של אחסון בלבד, שעשה לנו למשל צרות עם אפליקציית המוזיקה Play. אולי הקיטקט החדש ייטיב עם המערך הזה (כרגע הצעצוע מריץ אנדרואיד 4.1.1).

_OBJ

קול ומולטימדיה: קול בהפתעה

נעצור רגע את שטף הביקורת השלילית לטובת נקודת חוזקה – הקול שמוציא ה-510, מפתיע באיכותו, אולי בזכות עיבוד ה-DTS שנמצא בנגן המובנה. מאוד נהנינו מאיכות הצליל שהטלפון הזה מציע. הוא לא חד כמו בטלפוני עילית, אבל בהחלט מפתיע לטובה כטלפון מהפלח הבינוני באיכות הקול.

המצלמה, לצערנו, היא פשוטה יחסית ומאכזבת. זו מצלמת חמישה מגהפיקסל שמוציאה תוצאות בינוניות, ולא מתמודדת היטב עם תנאי חשיכה. גם הווידאו כאן, מוסרט ב-720p בלבד, לעומת וידאו ב-HD מלא בטלפונים אחרים. נו, שוין.

אפליקציות ותוכנה: חבילה הגיעה

וואווי בהחלט לא חוסכים בתחום התוכנה. הטלפון מגיע עם ערכת כלים לא רעה בכלל, שמכילה באופן בסיסי כל מה שצריך וקצת יותר: רשמקול, פתקים, מחשבון, רדיו FM, תוכנת גיבוי, פנס ועוד. תוסיפו לזה וידג'טים יפים מאוד ושימושיים (כמו וידג'ט משולב שעון-מזג אוויר ווידג'ט נאה למוזיקה כדוגמאות) – ותקבלו חבילה די יפה בתחום התוכנה.

חיי סוללה: ניהול אגרסיבי

גם חיי הסוללה של הוואווי מפתיעים לחיוב. אלפא טלקום העלו על נס את התכונה הזו במסיבת העיתונאים, אבל היינו סקפטיים. הסוללה היא 1,700 מיליאמפר/שעה, סוללה לא רעה על אף שהקיבולת כיום מסתובבת בסביבות האלפיים. ניהול זרם די אגרסיבי מוציא ממנה שעות ארוכות של עבודה, יום שלם וקצת יותר – אבל זה כרוך בהשבתה די אגרסיבית של תכונות אלחוט, אז לא הכל ורוד.

סיכום ומסקנות

הוואווי Ascend G510 הוא לא טלפון דגל. הוא סביר ובינוני. הוא לא הכי מהיר, או הכי חד בתצוגה או בצילום, אבל הוא גם לא מכשיר איום ונורא ואין לו בעיות מיוחדות. אם אתם מחפשים מכשיר אנדרואיד סולידי, בשביל אפליקציות בסיסיות ויומיומיות (מייל, וייז, גלישה, פנגו וכיוצא באלה) שלא ישאיר לכם חור בכיס – ה-G510 הוא בהחלט מכשיר בשבילכם. אם אתם מחפשים יכולות צילום חזקות, מעבד שיריץ משחקי תלת ממד כבדים או צפיה קבועה בסרטי HD – חפשו במקום אחר.

המחיר: 1,000 שקלים. 

ציון סופי:  8.0

>> הבשורה האמיתית היחידה לישראלים שמסתתרת בנקסוס 5

לסקירות נוספות