לבת הזוג של עודד קישיק (30) מיפו נמאס לחלוק אותו עם מדפסת התלת-מימד שלו, אז הוא פייס אותה בדרך מתוקה במיוחד: הוא הדפיס את הראש שלה עם קרניים בעזרת סורק תלת מימדי, ותלה אותו על הקיר.  

"יש לי סטארט-אפ של הדפסות תלת מימד. סיימתי לימודי עיצוב תעשייתי לפני כשנה, ובמהלך הלימודים הייתי צריך להדפיס בתלת-מימד כל מני דברים", סיפר קישיק ל-NEXTER. "בהתחלה הייתי הולך למקומות של הדפסה וזה עלה לי המון כסף ואז עשיתי חשבון והבנתי שיותר משתלם לי לקנות מדפסת לעצמי ולהדפיס בבית במקום לפסל ביד, מידלתי במחשב והדפסתי".

למקרה שתהיתם, להשתמש במדפסת תלת-מימד זה לא דבר פשוט אפילו בשנת 2020. "עם המדפסת הראשונה לא התנהלתי כמו שצריך. המכשירים האלה לא פשוטים להפעלה, במיוחד מדפסות במחירים הנמוכים. זה לא חבר-והפעל. לקח לי יומיים רק להרכיב את המדפסת הראשונה שלי עם סרטוני הדרכה של בחור סיני ביוטיוב", העיד. "המדפסת נוכחת ומרעישה, אפשר להתקין רכיבים שמעמעמים אותו, אבל הוא עדיין יזלוג לתוך הבית. יש אווירה שיש מכשיר שכל הזמן עובד. הייתה תקופה שעצרנו את ההדפסות לשנה כי נמאס לה" (לבת זוגו, לב"ס).

יצירת התלת-מימד של עודד קישיק (צילום: באדיבות המרואיין)
יצירת התלת-מימד של עודד קישיק | צילום: באדיבות המרואיין

ואז עלה לו רעיון. "הבאתי הביתה סורק תלת-מימדי בשביל איזושהי עבודה ושאלתי את בת הזוג שלי מה להדפיס. היא אמרה מהמותן, ממש בצחוק, 'אולי תדפיס אותי עם קרניים על הראש'. אני לא חושב שהיא הבינה מה היא אומרת, אבל אני אמרתי לעצמי שזו דרך מעולה לבדוק את איכות הטכנולוגיה ומה אפשר לעשות איתה".

בהתבסס על הסריקה של בת זוגו בנה קישיק מודל תלת-מימדי, והחל במלאכת ההדפסה שנמשכה כארבעה שבועות. "יש הרבה אתרים של מודלים מוכנים שאפשר להוריד ולהשתמש. לקחתי אייל מאחד האתרים וחתכתי את הקרניים ושמתי את הראש שלה במקום, הוספתי מאחור הכנה לתלייה על הקיר והדפסתי".

המדפסת עצמה, טיפה יותר גדולה ממיקרוגל, מסוגלת להדפיס אלמנטים בגודל של 20X20X20 ס"מ. "חילקתי את האובייקט ל-24 חתיכות. כל חתיכה לקחה משהו כמו בין 15-30 שעות, ואז הדבקתי את הכל ביחד עם דבק מיוחד. הדבקתי את הכל ואז כשבאתי לתלות על הקיר האובייקט נפל ונשבר, והייתי צריך לחבר מחדש. מעכשיו אנחנו חיים בשותפות – עם המדפסת והמודל של הקיר. עשיתי גם מודלים קטנים ומגנטים וחילקתי לחברים שלה. קולקציה שלמה".

יצירת התלת-מימד של עודד קישיק (צילום: באדיבות המרואיין)
יצירת התלת-מימד של עודד קישיק | צילום: באדיבות המרואיין

כמה זה עלה? הדפסה הביתית היא דבר יקר?

"מדפסות היום נעות בין 700 שקלים למדפסות פשוטות שצריך להרכיב בבית ומצריכות ידע והבנה מסויימים כדי להפעיל אותן, ועד ל-8000 שקלים למדפסות משוכללות יותר. החומרים עצמם עולים סביב ה-80 שקלים לגליל של קילו. בשביל הפסל של בת זוגי היה צורך ב-5 גלילים בערך. בדגמים היקרים או התעשייתיים של מדפסות יש כבר אפשרות להוסיף או להחליף צבעים באמצע, אבל אז העלויות גבוהות בהרבה."