גלולות נצנצים (צילום: etsy - GlitterPills)
"למקרה שמישהו תוהה מייצרים גלולות נצנצים ככה שהקקי שלכם יוכל להיות מקושט ומנוצנץ" | צילום: etsy - GlitterPills

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהגלולות המנצנצות הללו לא נועדו לאכילה, ובכל זאת הדעות באינטרנט חלוקות: חלק מהגולשים מאמין שמדובר בקישוט תמים (החלק השפוי בנפשו), אחרים מאמינים שמטרת הגלולה היא אחת: צואה יפה ומנצנצת.

"היינו שמחים לדעת מה רוב הלקוחות עושים עם הגלולות"

מי שיטייל באתר הקהילות רדיט, או אפילו בטוויטר, אינסטגרם וטאמבלר ימצא גולשים מהופנטים מהגלולות האלה. עם זאת, אתר vocativ מציין שלא מדובר ברעיון חדשני. ב-2005, האמן טוביאס וונג עיצב גלולות עשויות 24 קרט זהב בעלות של 425 דולר (1,661 שקל) ליחידה, זאת במטרה לבקר רכישות של דברים יוקרתיים חסרי תכלית.

נראה שהביקורת החברתית של וונג לא הובנה כראוי, משום שבשנים האחרונות הגלולות האלה מאוד פופולריות ואפשר למצוא אותן בשלל אתרים שמוכרים חומרים ליצירות עשה זאת בעצמך. באתר הקניות Etsy, למשל, יש חנות רווחית למדי בשם “Glitter Pills” שבשנת פעילותה הספיקה לשלוח כמאה חבילות של אלפי גלולות נצנצים לרחבי העולם.

"כפי שאתם יכולים לדמיין, אנחנו נשאלים לא מעט פעמים על ידי לקוחות האם ניתן לבלוע גלולות נצנצים", סיפר בעל החנות לווקאטיב. "התשובה היא בהחלט לא". אך למרות שהם מדגישים זאת בפני הלקוחות, המוכר מודה שאפילו הוא לא יודע מה הלקוחות עושים עם הגלולות שנרכשו. "היה לנו לקוח שאמר שהוא משתמש בהן בפסל", הוא אומר, "אבל היינו שמחים לדעת מה רוב הלקוחות עושים איתן".

מהאופציות שמוצעות ברשת לשימוש בגלולות הצבעוניות, חנות הקוסמטיקה Her2 באינסטגרם מציעה ללקוחות לרכוש את הגלולות ו"להשתמש בהן על העיניים והשפתיים". בטוויטר, לעומת זאת, מייעצים "לזרוק את גלולות הנצנצים לאויר ולחייך".

עם זאת, רוב המתעניינים מתקשים למצוא שימוש אחר לגלולות מלבד בליעתן לצורכי יצירת צואה מנצנצת. "אז למקרה שמישהו תוהה, מייצרים גלולות נצנצים ככה שהקקי שלכם יוכל להיות מקושט ומנוצנץ לפני שתורידו את המים", צייצה פטרישיה דודס בטוויטר ובת'אני הוסיפה, "עבור כל 100 אנשים ברשת שטוענים בצחוק שינסו משהו, יש מישהו שבאמת מתכוון לזה. כשהאדם הזה בולע ערימה של גלולות מלאות בנצנצים, למה הוא מצפה?"

גלולות נצנצים (צילום: etsy - giftofglitter)
ניתן להשגה רק בצבע זהב. גלולות נצנצים | צילום: etsy - giftofglitter

 

"בעקרון, אם תאכלו מספיק מהן, הן אמורות לעבוד"

לשמחתנו, טרם נראו תמונות של התוצאה המנצנצת, פרט לפרסום ברדיט מ-2012 שככל הנראה הציג צואה של כלב שלצערו בלע מהגלולות. למרות זאת, אמילי מ-Eat Glitter, שעיצבה ליין של גלולות נצנצים כחלק מפרויקט אמנות שלה כבר בשנת 2011 ומאמינה שהיא הראשונה שמכרה אותן ברשת, אומרת שקונים שואלים אותה תמיד האם ה"קקי שלהם ינצנץ". מניסיונה, היא טוענת שלא. "היו לקוחות שבקשו ממני החזר כספי משום שזה לא קרה. אני לא יכולה לכבד את הבקשות הללו משום שאני לא טוענת בשום מקום שהן כן יגרמו לכך ומייעצת נגד בליעתן. בעיקרון, אם תאכלו מספיק מהן, הן אמורות לעבוד".

נכון לעכשיו, עולם המדע מסרב להגיב על הנושא של גלולות מנצנצות. "אני לא חושב שאכילה של גלולות נצנצים כדאית מבחינה בריאותית", אומר דיוויד קרונוול, עוזר פרופסור לרפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס לווקאטיב. "אולם, אני לא חושב שישנה הוכחה לכך שזה לא נבון".

רוב הגלולות שנמכרות ברשת עשויות נצנצים לא רעילים, אבל צריך לציין ש"אכיל" ו"לא רעיל" אינן בהכרח זהות. בעוד "אכיל" משמעו שהגוף יוכל לעכל את המרכיבים של המוצר באופן נורמלי, "לא רעיל" משמעו שהמוצר אינו רעיל. אם כן, טעימה מהגלולות ככל הנראה לא תפגע באף אחד, אבל לא מומלץ להתחיל לבלוע את הגלולות משל היו ממתקים. כמו כן, לא ברור מהי כמות הגלולות שתייצר למשתמש קקי מנוצנץ, כפי שלא ברור כמה מהגלולות יגרמו להפרעות במערכת העיכול של המשתמש. מי שמרגיש שהוא חייב לטעום נצנצים תמיד יוכל לעשות זאת עם נצנצים אכילים כמו אלה של חברת Wilton Cakes. עם זאת, הסיכויים נמוכים מאד שהם ייצרו אפקט מנוצנץ כשתלכו להתפנות.

גלולות נצנצים (צילום: etsy - giftofglitter)
גלולות נצנצים צבעוניות. אין הוכחה מדעית שהן מזיקות לצורכים אותן | צילום: etsy - giftofglitter