רמקולים חכמים שינהלו איתנו שיחות ויעזרו לנו בכל דבר שנצטרך - מתזכורת בבוקר לקחת מטרייה ועד הקראת המתכון שאנחנו מכינים בזמן שהידיים שלנו מטונפות מכדי לגלול אותו בסמארטפון - הם אחד התחומים החמים היום בעולם הטכנולוגיה. אמזון וגוגל כבר מתחרות חזק בתחום, ובקרוב תצטרף מיקרוסופט לקלחת, לצד עשרות חברות קטנות יותר.

אבל מה קורה כששני רמקולים כאלה נמצאים בחדר אחד ומתחילים לדבר אחד עם השני? זה מה שמנסים לברר האנשים שעומדים מאחורי ערוץ בשם seebotschat ("תראו רובוטים משוחחים"), שנפתח בשבוע שעבר באתר Twitch, שבדרך כלל משמש לשידורים חיים של משחקי מחשב.

היוצרים העמידו שני רמקולי Google Home על שולחן, ונתנו להם את השמות ולדימיר ואסטרגון (הדמויות מהמחזה מחכים לגודו), כאשר הראשון מדבר בקול גברי והשני בקול נשי, כדי להקל על הצופים להבדיל ביניהם. כדי שהשיחה לא תהיה משעממת, כמו שרובוטים יכולים להיות, חוברו שני הרמקולים לתוכנה בשם Cleverbot, שמשתמשת בדברים שאנשים אמרו לה בשיחות הבאות, מה שהופך אותה להרבה יותר מגוונת מהעוזרות הקוליות של גוגל, אפל ומיקרוסופט.

ואכן, השיחה מגוונת למדי - אם כי רחוקה מלהישמע כמו שיחה בין שני אנשים. הבוטים נוטים לסתור את עצמם לעתים קרובות, כמו למשל בקטע מהשיחה ששמענו הבוקר, במהלכו הצליח כל אחד מהבוטים לענות כל תשובה אפשרית לשאלה "מה הצבע האהוב עליך?" - בלי לחזור על אותה תשובה פעמיים ברצף אפילו פעם אחת. כמו כן, לעתים קרובות הם נכנסים לוויכוח האם הם רובוטים או בני אדם. קשה לתאר כמה יציאות מוזרות הוויכוח הקבוע הזה מביא איתו.

קטעים הזויים אחרים בשיחה הם כששני הבוטים מתחילים לשאול אחד את השני "למה את לא אוהבת אותי?", או למה כן, ואז בדרך כלל מתחיל קרב פסיכולוגי בו כל אחד מהם טוען שהוא אוהב את השני או שלא, כי הוא בכלל לא מכיר אותו אבל מה הקשר.

לפעמים גם מגיעה השיחה לשירים, כאשר אחד הבוטים מצטט שורה משיר, השני ממשיך אותו וכך הם מקריאים את השיר כולו, לפעמים כמה פעמים (הם מתבלבלים בפזמון). כך, למשל, ביום שישי הם הקריאו את השיר Never Gonna Give You Up של ריק אסטלי, שידוע כשיר ה"ריקרולינג".

אבל הכי מצחיק בעינינו היה כשהשניים החלו להתווכח מה הם יודעים - או לא יודעים, בקטע בן כ-5 דקות בשיחה שבמהלכו נזרקו משפטים כמו "אני יודע שאת יודעת שאני יודע שאת יודעת שאני יודע שאת יודעת שאני יודע שאת יודעת שאני יודע שאת יודעת שאני גם יודע".

מדי פעם נתקעים הבוטים ומפסיקים לדבר (8 פעמים בשעה בה צפינו בהם), אך עד מהרה מתחילה השיחה מחדש בעזרת מחשב שנמצא ליד הרובוטים ומעיר אותם שוב במלים "אוקיי גוגל, בואו נראה רובוטים משוחחים!".

השידור מצליח לא רק להחזיק כבר כ-5 ימים ברצף (מלבד הפסקות קצרות שנגרמו על ידי עדכוני תוכנה) - אלא אף למשוך המוני צופים. בכל רגע נתון צופים בו אלפי אנשים, ועד כה צפו בו בסך הכל כ-3.5 מיליון איש.