לפני כ-9 שנים הסתובב ברשת אישור מחלה שבו נכתב בעברית באותיות אנגליות "סתם מבלבל את המוח. בריא כמו שור". ובהמשך צויין כי ניתנו למטופל גלולות שעליהם מתקבלת עמלה. האישור הזה הסתובב בפורומים, בלוגים ובמיילים (לפני שפייסבוק הייתה פופולרית בישראל) ופורסם גם בתקשורת. לאחר מכן התברר שהפתק היה זיוף שנעשה לשם בדיחה. 

לפני כשנה הסתובבה ברשת תמונת סלפי שבה נראה צעיר פלסטיני בורח משוטרים במדי משמר הגבול. אלא שלאחר הפרסום התברר שמדובר בתמונה מבויימת של להקת היפהופ בשם DAM. 

קצת לאחר מכן הסתובבה הרשת תמונה של תפוזים ובהם כתמים אדומים, ואזהרה כי מדובר בתפוזים מעזה שנגועים ב-HIV, כלומר בנגיף שגורם לאיידס. אלא שגם במקרה הזה מדובר בזיוף מוחלט.

עוד דוגמה מהעבר היותר קרוב. תום יעקבי, אחד ממעריצי דדפול בישראל פירסם צילום מסך שבו השחקן ריאן ריינולדס מבטיח לו שיבוא לישראל אם המעריץ יקבל 15,000 לייקים ו-1,000 תגובות. יעקבי הגיע ליעד תוך שעתיים, אבל המטוס של ריינולדס לא נחת פה. זאת משום שריינולדס לא באמת הבטיח את זה, היה מדובר בהלצה של יעקבי, שהייתה חלק מגל ששתף את פייסבוק - אלפי לייקים תמורת מוצר חינם או הבטחה אחרת.

אך הפוסט הזה היה נבואה שחצי הגשימה את עצמה. הפרסום שלו ברשת ובתקשורת הישראלית הגיע לריינולדס עצמו שאמר שהוא נרגש מכך שכל כך רוצים שהוא יבקר, ונתן הבטחה כללית מנומסת שאולי יום יבוא והוא יגיע.

עם תחילת העבודות על הרכבת הקלה בתל אביב, בחודש אוגוסט בשנה שעברה, הופצה בוואטסאפ מודעה שכביכול נתלתה על ידי העירייה ומזהירה מחולדות שייצאו מבתי השימוש, ומזהירה "לא לזוז אם שומעים חולדה" וגם "נא להקפיד לסגור את האסלה",אלא שהיה מדובר במודעה מזוייפת.

אתמול פרסמנו במאקו כתבה שבמסגרתה בדקנו האם עמודי פייסבוק גדולים יפרסמו סיפורים שמגיעים אליהם בלי לבדוק או לאמת אותם. אמ;לק: כן. אבל שווה לקרוא ולראות את הסיפורים שראיתם השבוע בפיד הפייסבוק שלכם, ושמעולם לא קרו - למשל שלט שביקש מנשים להכנס לבניין דרך כניסה אחורית, או דגל פלסטין שנתלה בגן ילדים.