ההסתה בפייסבוק ממשיכה – עם מה שנראה כמו פרופיל מזויף נוסף: ביום השואה (חמישי בשבוע שעבר) פרסמה המשתמשת "נועה שמיר" פוסט הכולל תמונה של היטלר ותמונה של נתניהו מעל היכל השמות במוזיאון "יד ושם". הפוסט, בו תויגו 32 משתמשים נוספים, צבר מאות לייקים, מאות תגובות זועמות ועשרות שיתופים – לפני שהוסר מהרשת החברתית. מערכת NEXTER העבירה את הקישור למשטרת ישראל, שם נמסר שהנושא בטיפול - אך עצם הפרסום וההשוואה להיטלר אינם מהווים עבירה פלילית.
דף הפייסבוק של "נועה שמיר" עונה על כל הסממנים של פרופיל מזויף. כל התמונות, בהן תמונות הפרופיל והקאבר, הועלו בשנת 2021 – והרוב המכריע של הפוסטים שפרסמה עוסקים במחאה נגד נתניהו. בנוסף, יועץ הדיגיטל והאקטיביסט יוסי דורפמן, שפרסם בטוויטר שרשור ארוך העוסק ב"נועה שמיר", גילה שתמונות הפרופיל שלה הועלו בשנת 2017 ברשת החברתית VK, שפופולרית בעיקר ברוסיה.
הפוסט שמשווה בין ראש הממשלה נתניהו לבין אדולף היטלר עורר תרעומת גם בין חבריה של "נועה שמיר", שביקשו ממנה להסירו בטענה שהוא "לא ראוי" ו"מבייש את המחאה". מספר גולשים אף קראו בימים האחרונים לדווח עליה כפרופיל מזוייף. יחד עם זאת, ולמרות שהתקבלו בפייסבוק מספר דיווחים לפחות – הפרופיל עדיין באוויר.
לאור העובדה שהפוסט עדיין באוויר, מערכת NEXTER פנתה אתמול (ראשון) למשטרת ישראל בבקשה להכריע האם הפרופיל מזויף או אותנטי. רק לאחר מכן התברר כי העלאת תמונה של נתניהו לצדו של היטלר "היא לא פלילית". יחד עם זאת, הנושא עדיין נמצא בטיפול המשטרה.
הפוסטים שמסיתים נגד ראש הממשלה נתניהו תוך התחזות לאקטיביסטים במחאה נגדו הפכו נפוצים יותר ויותר בשנה האחרונה. לפני כשבוע, פייסבוק דיווחה שהסירה 29 חשבונות, שני דפים, קבוצה אחת ו-10 חשבונות אינסטגרם שפעלו מאיראן, לצד 37 חשבונות פייסבוק, 20 דפים וחשבון אינסטגרם אחד שנקשרו עם אתר החדשות אל-בלד (ElBaladd). בחודש יולי, פרופיל שענה לשם "דנה רון" פרסם כי "דיקטטורים מזיזים רק עם כדור בראש". פייסבוק טענה שמדובר בפרופיל פיקטיבי והסירה אותו מהרשת, ולאחר מכן קבעה משטרת ישראל שהאחראים לפרופיל הם תושבי חוץ שמתגוררים באוסטרליה.
עדכון (13.4): בדיקת NEXTER העלתה כי הפרופיל הוסר מפייסבוק.