במהלך מבצע "שומר החומות", הפייק ניוז והאנטישמיות חגגו ברשתות החברתיות – וכעת מתברר ההיקף האדיר של התופעה.

מלבד טוויטר, פייסבוק ו-VK הרוסית, גם לינקדאין (LinkedIn) נכנסה הפעם לרשימה המפוקפקת. התנועה למאבק באנטישמיות ברשת איתרה לא פחות מ-7,000 פוסטים אנטישמיים במהלך המבצע – כשהמגמה נמשכה גם אחריו. רובם התייחסו לישראל בתור מדינת טרור ובתור "סרטן במזרח התיכון". אך הקמפיין נגד ישראל לא נגמר שם: ככל הנראה, גולשים רבים שתמכו בצד הפלסטיני הובילו גם להסרתו של הדף Stand With Israel, שכלל 30 אלף עוקבים. הדף הוחזר בתום מאמצים של שבועיים.

"פנינו בפנייה רשמית להנהלת לינקדאין על מנת שתפעל להסרת התכנים המסיתים ומפיצי השנאה", אמר תומר אלדובי, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות ברשת. "נדמה שגם בלינקדאין מדיניות אכיפת התכנים אינה קוהרנטית, דבר שמאפשר לאנטישמים להפיץ את שנאתם באין מפריע – הפעם מאחורי מסך המחשב במשרד של חברת ההייטק".

"אני פעיל ברשת שנים רבות גם בארץ וגם בחו"ל ומעולם לא תיארתי לעצמי שאני אראה בלינקדאין תכנים כאלה, חשבתי שאין לזה מקום וטעיתי", אמר אבי צדקה, מומחה לפלטפורמה. "אני עד עכשיו בהלם מכל דברי השנאה. מי היה מאמין שאנשים כה בכירים ומכובדים ברחבי העולם יתנסחו בצורה כזאת ועוד יקבלו תמיכה בלינקדאין, זה טירוף".

גם בטוויטר עלתה תמונה עגומה, עם כ-50,000 ציוצים אנטי-ישראליים ואנטישמיים מדי שעה בממוצע. מניין הציוצים שהציגו תמונה מורכבת יותר עמד על כאלפיים לשעה בלבד. הפער הופך לבולט יותר כשמסתכלים על התמונה הכוללת: ציוצים ותיוגים עם תוכן פרו-פלסטיני זכו לכ-70 מיליון צפיות בכל שעה, לעומת 2.5 מיליון צפיות להן זכו ציוצים פרו-ישראליים.

לקראת סיום המבצע חלה ירידה בתפוצת תכני השנאה, אך בתנועה למאבק באנטישמיות ברשת מדגישים כי עדיין מדובר במספר כפול ביחס לימי שגרה. בתוך כך, גם האסון בהר מירון בו נהרגו 45 בני אדם הוביל לעלייה באנטישמיות – שהתבטאה בשמחה לאיד מצד גולשים במדינות ערב. עם תחילת חודש יולי נראה שהגל נרגע, עד להתחממות הבאה.