בימים האחרונים תלמידים שרצו לצלם סרטונים לטיקטוק, בבית הספר התיכון השש שנתי ע"ש עליזה ומנחם בגין באילת, לא נתקלו בסירוב או נזיפה של המורים, אלא בעמדות צילום הפזורות ברחבי המסדרונות. התלמידים, בברכת ההנהלה, הדביקו סלסלות קטנות לקירות, שבהן אפשר להניח את הטלפון כדי לצלם סרטוני סלפי, ומעליהן יש שלט עם לוגו האפליקציה. 

"היוזמה נולדה מתוך רצון של הצוות החינוכי לזמן לתלמידים שימוש באפליקציה בסביבה מפוקחת במרחב השכבתי בזמן ההפסקות", סיפר ל-NEXTER אלדד חיימוביץ', מנהל בית הספר, "אנו ערים ליתרונות של השימוש באפליקציה: חיבור בין תלמידים והעמקת היצירתיות והדמיון כמו גם לחסרונות שעלולים לבוא לידי ביטוי בשימוש לא מושכל באפליקציה". חיימוביץ' מאפשר לתלמידים לצלם חופשי במהלך ההפסקות, כל עוד בזמן השיעור הטלפונים  כבויים, ובתיקים.

@lizamalmqvist

#fyp #israel עמדות לצילום טיקטוק ! לשיכבה ח' בגין מה דעתכם?#רטטטטה

♬ No Idea X Candy - rapidsongs

חיימוביץ' מתייחס לתופעות של חרמות, שיימינג ובריונות רשת, שאינן ייחודיות לטיקטוק, אך מתרחשות שם פשוט בגלל שהאפליקציה פופולרית. "אני מאמין שאנחנו, כמוסד חינוכי, צריכים להכיר את הכלים ואת נקודות העניין שיש לתלמידים, להתחבר אליהן וללמד את התלמידים כיצד להשתמש בהן באופן מושכל תוך שמירה על מוגנות וביטחון התלמידים". לדבריו, יוזמת הפינות מאפשרת דווקא להעלות את המודעות לבריונות רשת, בנוסף לפעילויות והרצאות בנושא בבית הספר.

מעבר לרצון להשתתף ולפקח על התלמידים, להצבת הפינות יש סיבה די פרקטית. "התלמידים נהגו להציב את המכשירים הניידים שלהם בכל מיני נקודות בשכבה באופן שהפריעה להתנהלות של כלל התלמידים בהפסקה. והצבת הפינות פתרה את הבעיה", הסביר חיימוביץ'.

הוא סיפר כיצד זה דווקא מסייע לאווירה הלימודית, ולא מפריע "מאז הצבת הפינות אנחנו רואים שנעשה בהן שימוש נרחב, התלמידים יוצרים סרטונים יצירתיים, נהנים מהשימוש בהן, נראה כי הדבר משפר מאוד את המורל שלהם וכתוצאה מכך את האקלים בשכבות. אנו רואים שהפינות מזמנות גם חיבורים בין תלמידים בני שכבות שונות דבר שהוא מבורך בעיני, כאשר הכל נמצא תחת פיקוח של הצוות החינוכי שמקפיד לשמור על מוגנות התלמידים. לכן לדעתי מדובר בהצלחה".

שאלתי אותו אם הוא חושב שהתלמידים מתבאסים על כך שה"זקנים" לוקחים חלק במשהו ששייך להם, והאם זה הורג את הספוטניות. "כפי שהדברים נראים ממש לא", השיב חיימוביץ'.

"חשוב לי לציין שמדובר בניסיון שעד כה מוכיח את עצמו כדבר חיובי אם בהמשך נראה שהדבר הזה משתנה נוכל להסיר בקלות את העמדות, סיפר חיימוביץ' וביקש להודות לעיריית אילת ולמשרד החינוך "שיוצרים אווירה שמאפשרת לנו ליזום ולהוציא לפועל רעיונות חדשים, מגוונים ולא שגרתיים לטובת התלמידים".

עוד על בית הספר המיוחד ביום ראשון בתוכנית next בקשת 12, אחרי חי בלילה