קמפיין חדש בטוויטר מנסה לשדר לעולם מסר של פיוס: אברהם גוטמן ודניה דרוויש, סטודנטים מניו-יורק, יצרו קמפיין אינטרנטי תחת ההאשטאג "יהודים וערבים מסרבים להיות אויבים". באנגלית החרוז הזה אולי עובד פחות טוב (#JewsandArabsRefuseToBeEnemies) אבל הקמפיין דווקא כן. עמוד הפייסבוק שנפתח ב-10 ביולי, מונה כבר כ-17 אלף לייקים, וכם הטוויטר כבר התמלא בתמונות וקיראות פיוס. 

קראו גם: צוק איתן בטינדר ובגריינדר

"דניה, שהיא מוסלמית ילידת דמשק שגדלה כל חייה בניו-יורק, לומדת איתי יחד בקולג'", מספר גוטמן בשיחה טלפון, "ובאחד השיעורים יצא לנו לדבר המון על פוליטיקה. היא ואני לא בדיוק רואים את הכל עין בעין, אבל מעולם לא הרגשנו שזה מפריע לנו להיות חברים. יכולנו לנהל דיון, לא להסכים  - ולהמשיך את היום".

"בחודש האחרון שנינו שמנו לב שהפייסוק הפך פתאום לזירה מאוד אלימה" הוא ממשיך, "וזה משהו שהצליח לתסכל את שנינו. אני למשל נתקלתי בתגובות שהתייחסו לרצח הנער הערבי שהצליחו ממש לזעזע אותי, והיה גם שימוש בהאשטג "היטלר צדק" שאנשים השתמשו בו למשך חצי דקה - עד שבטוויטר התערבו. החלטנו שאנחנו רוצים לעשות משהו. 

"בהתחלה חשבנו לערוך מעין מפגש, או אירוע, בניו-יורק. אבל חששנו שזה יצא משליטה. לכן עברנו לרשת. ברור לנו שעם עמוד פייסבוק לא נסיים את הסכסוך, אבל אולי נפיץ כך את המסר שלנו. דניה ואני למדנו מהניסון שלנו, שאם נכנסים לשיחה ולא מגדירים אחד את השני כאויב – קל לגלות שאנחנו מסכימים הרבה יותר ממה חשבנו".

קיבלתם המון תשומת לב מהתקשורת האמריקאית. מה עכשיו?

"כן, קיבלנו חשיפה נהדרת, אפילו אל-ג'זירה סיקרנו את הקמפיין, והתגובות היו מאוד חיוביות אבל אנחנו עוד לא יודעים מה נעשה עם זה בעתיד הקרוב, שנינו סטודנטים, אז יש לנו גם את הגבולות שלנו. אנחנו כמובן נשמח לראות את המסר ממשיך להתפשט הלאה, אין לנו הרי זכויות יוצרים על זה". 

אהבה ויראלית

אחת הצייצניות שהחליטה לקחת חלק בסיפור הזה, היא סלום אנדרסון (Sulome Anderson), בתו של ראש הלשכה העוסקת במזרח התיכון בסוכנות הידיעות AP. אנדרסון שיתפה ברשת תמונה שלה ושל בן זוגה הישראלי-אמריקאי מתנשקים, והתמונה כפי שניתן לנחש: הפכה ויראלית ושותפה כ-3000 פעמים. "לא היה לנו שום מושג שזה יהפוך למשהו כל כך גדול", היא אומרת לאתר מאשבל. "אבל הבנתי שהתמונה הזו מעבירה משהו שאנשים מיד מזדהים איתו: אהבה".

הנה כמה מהתמונות שעלו בטוויטר עם ההשאטאג: