תמונות במקומות מסוכנים או סמליים הן אחד הטרנדים החמים בקרב הדור הצעיר - אם זה על קצה גגות גבוהים, צוקים לא יציבים או סמוך לאירועים מסוכנים כמו פיגועי טרור. בגרמניה, מוטרדים עתה מצעירים שמצאו את אחת הסכנות הנפוצות ביותר: צילום על פסי רכבת, כך מדווח השבוע העיתון מיטלדויטשר צייטונג.

 

 

בשנים האחרונות מלאות הרשתות החברתיות תמונות של צעירים גרמנים, ובמיוחד צעירות גרמניות, על פסי רכבת. בני ובנות הנוער מצטלמים (בסלפי או בתמונות רגילות שמצולמות על ידי חברים) כשהם הולכים על הפסים, עומדים עליהם, מחזיקים ידיים, או אפילו מבצעים עליהם תרגילי אקרובטיקה. לפי הסטטוסים הנלווים אליהן, מסמלות תמונות אלה בעיני הילדים אומץ, חברות ותשוקה למסעות.

 

 

לפני שבוע וחצי נפצע צעיר בן 16 כאשר עלה על פסי הרכבת בתחנה המזרחית בעיר טויטשנתאל שבמזרח גרמניה. נהג קטר שנכנס לתחנה ראה אותו וצפר לו, אך הקטין לא שמע את הצפירה, מכיוון שהאזין למוזיקה בעוצמה גבוהה באוזניות. הנהג ניסה לעצור את הרכבת אך פגע בנער בכתפו והוא אושפז בבית חולים. בתחילת השנה נהרג שחקן בן 21 בליגת הכדורעף של מרכז גרמניה כאשר חצה תוך כדי ריצה פסי רכבת בעיר לוינה כשהוא חובש אוזניות ולא שמע קטר מתקרב. לפני כשלוש שנים נהרגו ארבע ילדות, המבוגרת ביניהן בת 16, לאחר שניסו להצטלם על פסי רכבת ונדרסו למוות - שתיים מהן במדינת באדן-וירטמברג שבדרום גרמניה והשתיים האחרות במדינת ווסטפאליה שבמערב גרמניה.

 

כריס קורפירס ממשטרת העיר מגדבורג אמר לעיתון כי "במדינת סקסוניה-אנהלט לבדה (המדינה העשירית מתוך 16 בגודל האוכלוסיה בגרמניה), אירעו השנה שישה מקרים" של צעירים שנתפסו מצטלמים על פסי רכבת. בחודש שעבר, הרחיקו שוטרים חבורת צעירים שהלכו על הפסים בעירו. הוא ציין כי "הצילום מושך את כל תשומת הלב (של הצעירים), והסביבה יוצאת עד מהרה משדה הראייה שלהם. כל אחד סומך על הראייה או השמיעה של החברים שסביבו, אבל אפילו בלי רוח, קשה לשמוע רכבות מודרניות עד שזה מאוחר מדי". הוא ציין שרכבת שנוסעת במהירות 160 קמ"ש (בגרמניה, בניגוד לישראל, זו מהירות נפוצה מאוד) עוברת 100 מטר בשתיים ורבע שניות.

 

 

כדי לנסות להילחם בתופעה, מבצעות הרשויות בגרמניה פעולות לחינוך הנוער בנושא. לצד עלונים על בטיחות באזור פסי רכבת, נוספו בבתי הספר עלונים המתייחסים לסכנות שבצילום סלפי על הפסים.