בני משפחה מצפת שהשמיצו שוטר בפייסבוק וכינו אותו בשלל כינויים מעליבים ופוגעניים ישלמו לו פיצוי בגובה 98,000 שקל, כך פסקה שופטת בית משפט השלום בצפת, רבקה איזנברג.

המקרה התרחש לפני כשנתיים, בזמן "צוק איתן". השוטר ליאור אלחדד, יחד עם שוטר סיור נוסף, היו במשמרת באזור המדרחוב בעיר. במהלך הסיור הבחינו השניים באח ואחות שנסעו נגד כיון התנועה במכונית שהיו בה עוד שני אנשים נוספים.

אלחדד דרש מהנוסעים במכונית לנסוע עם כיוון התנועה. לדבריו, אחת הנוסעות התחצפה אליו והאחים סירבו למסור לו פרטים מזהים. שוטר שהיה עם אלחדד ושימש כראש משמרת החליט לעכב לחקירה את שני האחים ולקחת אותם לתחנת המשטרה. האחים ושני הנוסעים התפרעו, סירבו לבקשת השוטרים להתלוות אליהם והחלו להשתולל. השוטר אלחדד וחברו נאלצו להפעיל כוח כדי להתגבר על התנגדותם של נוסעי המכונית.

כמה שעות לאחר האירוע העלתה בת משפחתם של הנוסעים לפייסבוק סרטון נגד השוטר וחברו. היא אמנם  לא ציינה את שמותיהם בטקסט, אך תקפה אותם במילים קשות ביותר ובתגובות פורסמו שמותיהם לצד קללות נוספות. בפוסט נכתב בין השאר כי השוטרים התנהגו בצורה ברוטאלית, שלא הולמת את כבוד המקצוע וכבוד האדם.

הפוסט זכה לתגובות ושיתופים רבים, שגם בהם נחשפו שמות השוטרים שהיו באירוע. אך למרות הטענות הלכאורה חמורות, כותבת הפוסט ובני משפחתה שהיו במכונית כלל לא טרחו להגיש תלונה במח"ש כדי שתחקור את הדברים.

השוטר אלחדד, שנפגע מהדברים שנכתבו נגדו, החליט להגיש תביעת לשון הרע לבית משפט השלום בעיר. "זה נדיר ששוטרים תובעים אזרחים, אבל ליאור החליט לא לוותר. הוא שכר עו"ד על חשבונו והחליט שהשם הטוב שלו חשוב לו ושיידעו כולם את האמת", הסביר גורם במשטרה.

אלחדד תבע מבני המשפחה פיצוי של 200,000 שקל. מכתב התביעה עולה כי בני המשפחה הנתבעים פרסמו את שמו ושם חברו באחת התגובות לפוסט, תוך שהם מכנים אותם אפסים, מושחתים שהתנהגו בברבריות ללא שום סיבה מוצדקת והשתמשו בגז פלפל ואלימות פיזית.

בני המשפחה הגישו כתב הגנה שבו ביקשו לדחות את התביעה נגדם, שכן מדובר ב"זוטי דברים" ובהבעת דעה, המותרת לפי החוק.

השופטת רבקה איזנברג קיבלה את תביעתו של אלחדד, וקבעה כי הנתבעים לא הביעו דעה, אלא קבעו שמדובר בשוטר שנוקט באלימות קשה כלפי אזרחים וכי היו עלולים לפגוע בהמשך העסקתו במשטרה. היא דחתה את טענות הנתבעים, שלא הביאו ראיות או הוכחות לדברים שנכתבו בפוסט, ואף נזפה בהם על פרסום הפוסט בלי להגיש תלונה למח"ש כדי לחקור ולברר את העובדות.

הנתבעים ישלמו לאלחדד פיצוי של 86,000 שקל, ועוד 12,000 שקל הוצאות משפט.

באחרונה הגישו שוטרים נוספים תביעות נגד אזרחים שהפיצו נגדם פוסטים פוגעניים ושקריים. חלקם זכו לקבל פיצויים של אלפי שקלים במסגרת הסכמי פשרה, והפוסטים נגדם נמחקו. "זכותו של אזרח לפרסם פוסט בכפוף לכך שהעובדות שהוא מציג נכונות מבחינת עובדתית. אזרחים מצאו דרך להפוך שוטרים ברשתות החברתיות לשקי אגרוף שלהם. מרבית השוטרים מעדיפים לא לתבוע, כי אין להם כוחות נפשיים וכספיים לממן עורכי דין, אבל יש כאלה שלא מוכנים לוותר, כמו ליאור, ואפשר להבין אותו", הסביר קצין משטרה בכיר.

כותבת הפוסט, שהיא ובני משפחתה חויבו לשלם את הפיצוי לשוטר, מסרה בתגובה: "אנחנו נגיש ערעור למחוזי".