1. See first (ראה תחילה)

האפשרות הטובה ביותר היא להגדיר עמודים רשמיים של חברות תוכן, עסקים או חברים שאתם רוצים לראות בראש הפיד. כדי לעשות זאת צריך להיכנס לעמוד או הפרופיל, ללחוץ על לשונית המעקב בראש העמוד ולסמן בו "ראה תחילה".



2. התראות וחברים קרובים

בנוסף להגדרה "ראו תחילה" ניתן להגדיר התראות מחברים, קבוצות או עמודים רשמיים שתקבלו מפייסבוק בכל פעם שהם יעלו פוסט ובכך להיכנס באופן ממוקד לפרסומים בלי צורך לבצע חיפוש או לגלול בפיד. בנוסף, ניתן להגדיר חברי פייסבוק תחת ההגדרה "חברים קרובים" ואז פייסבוק תשלח התראה בכל פעם שהחבר העלה פוסט. לשם כך יש להיכנס לפרופיל של אותו חבר, להיכנס ללשונית חברים ולבחור אחת מההגדרות או את שתיהן.


3. Explore (גלה)

בדסקטופ תחת השם יש שלוש אופציות: פיד חדשות, מסנג'ר ומרקטפלייס. תחתיהן יש קיצורי דרך לקבוצות שאלגוריתם זיהה כמועדפות. תחת קיצורי הדרך יש אפשרות של "גלה" (explore), שבה ניתן להיכנס ישירות רק לעמוד של אירועים עתידיים, רשימת כל הקבוצות אליהן נרשם המשתמש, העמודים שאחריהם עוקב המשתמש והמלצות לעמודים דומים. ניתן גם לשמור פוסטים ולראות אותם מאוחר יותר — כמו סימניה.



4. לייקים ושיתופים

ככל שתגיבו יותר על פוסטים בנושאים וממקורות תוכן שאתם מעדיפים, הם יתפסו מקום בולט יותר בניוז פיד שלכם.

לייק עם כיפה (צילום: pearleye, GettyImages IL)
לייק עם כיפה | צילום: pearleye, GettyImages IL


5. ציינו את ההעדפות שלכם

בכל פוסט יש בצד שלוש נקודות שמאפשרות שליטה על ההעדפות של המשתמש: "תנו משוב", חסימה, תלונה על פוסט, השתקת פוסטים ועוד.

6. חסימה

תחת הגדרות ניתן להגדיר בסמארטפון וגם בדסקטופ לחסום משתמשים, עמודים או אפליקציות שמציקות בפיד: יש להיכנס במחשב להגדרות וללשונית חסימה, ובה להגדיר את החסומים. אפשר לבטל חסימות בכל עת.

7. פיד אלטרנטיבי ומעודכן

בסמארטפון ניתן להיכנס תחת explore גם לפיד אלטרנטיבי שמרכז פרסומים לפי הגדרות ספציפיות, כמו למשל הפוסטים הכי אחרונים. המשתמשים יראו פיד שבו עלו פוסטים באותו רגע לפי סדר כרונולוגי.



פורסם ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker

הסטארט-אפ Viz.AI שגייס מיליונים ממייסד עליבאבא - קיבל אישור FDA
נטפליקס ממשיכה להשתלט על הוליווד: החתימה את יוצר "גלי" על חוזה של 300 מיליון דולר