"התמונות המסונכרנות שלך יימחקו בקרוב. למדו עוד על איך לשמור אותן". זה התרגום החופשי לעברית של הודעה שהחלו משתמשי פייסבוק לקבל כהתראה ביום חמישי בערב. ההודעה הגיעה בעיקר לגולשים בחו"ל, אך גם לכמה גולשים בישראל, באמצעות התראה ברשת החברתית והודעת מייל.

בהמשך ל"איום", הציעה פייסבוק לגולשים לשמור את התמונות שלהם על ידי הורדת אפליקציית Moments, אותה השיקה לפני כשנה, עד ה-7.72016, או להוריד את התמונות ידנית לסמארטפון. הדבר גרם לכך שהאפליקציה הגיעה למקום הראשון בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל בארה"ב, ולמקומות 7 ו-8 בגרסאות הישראליות של שתי החנויות, בהתאמה.

 

אלא שרוב הגולשים כנראה לא צריכים את האפליקציה הזו - או את התמונות שפייסבוק מאיימת למחוק. הסיבה היא שהתמונות שיימחקו אינן אלו ששיתפנו עם החבר'ה, אלא תמונות שהעלינו לרשת החברתית כגיבוי, באמצעות אפשרות הסנכרון שנוספה לאפליקציית הרשת החברתית ב-2012.

רוב הגולשים לא היו מודעים כלל לאפשרות הזאת. כמה מהם גילו רק עכשיו שפייסבוק שמרה בארבע השנים האחרונות עשרות אלפי תמונות שצילמו בסמארטפון - בלי שבכלל ביקשו או ידעו על כך.

 

"לעזאזל לא ידעתי אפילו שפייסבוק סינכרנה שנים-עשר אלף מהתמונות שלי ועכשיו הם מנסים למחוק אותן וואו"

שירותי הגיבוי הפופולאריים ביותר לתמונות בסמארטפון הם "אלבומים" (Photos) של גוגל ואייקלאוד של אפל, שמייתרים כל צורך בגיבוי תמונות לרשת החברתית.

זו לא הפעם הראשונה בה פייסבוק מנסה להכריח את המשתמשים להתקין אפליקציה נוספת. לפני כשנתיים כפתה על משתמשי שירות המסנג'ר להוריד אפליקציה נפרדת במקום לצ'וטט בלשונית באפליקציה הרגילה שלה, וכעת סגרה את האפשרות גם לצ'וטט מהאתר המותאים לסלולר.

למרות איומים על חרם, האפליקציה הגיעה ל-200,000 משתמשים תוך שבועות וכיום כבר מאיימת על וואטסאפ כאפליקציית הצ'אט הפופולארית בעולם.