"הוא למד איתי י"ג-י"ד. זה היה לפני 10 שנים"
"דיברתי איתה לפני שנתיים פעם אחרונה"
"היא חברה טובה, של אחות חברה, אחת הטובות שלי. אנחנו לא מדברות, האמת".
"דיבנרו לפני 20 שנה בערך".

אלו התגובות שקיבלנו כאשר שאלנו אתכם מתי שוחחתם עם חברים מהפייסבוק שלכם, או מאיפה אתם מכירים אותם. פייסבוק מציעה לנו חברים של חברים, וכאלה שיש סיכוי שאנחנו מכירים, ואנחנו מאשרים אותם. אבל כולנו יודעים גם שאנחנו בקושי שומרים איתם על קשר, אם בכלל. ולא, לעשות לייק, או אפילו להשקיע ולתת לב על איזה סטטוס על הודעת אירוסין - לא נחשב לשמור על קשר.

מחקר שנערך באנגליה, ושפורסם לפני מספר חודשים, קבע שאם תהיו בצרה אמיתית, מבין כל מאות או אלפים שחברים שלכם בפייסבוק - סביר להניח שתקבלו עזרה רק מארבעה.

"השאלה אם תקשורת שמתווכת על ידי מחשבים פחות טובה",  אומר ד"ר צחי חייט, שחוקר את ההשפעות של המדיה הדיגיטלית על חיינו, "כי יש צעירים שיגידו שלא. זה מאפשר לנו להיות יותר פתוחים ולהישאר בקשר עם אנשים רחוקים מאיתנו. יש לזה יתרונות".

עם זאת, חייט אומר שכאשר הוא רואה שש בנות יושבות ביחד, אך כל אחת מסתכלת בטלפון שלה זה מציק לו. "אני חושב שהשאלה האמיתית היא מה אנשים עושים בפייסבוק, ולא רק מי החברים שלהם. זה חושף אותנו לידע חדש, להזדמנויות מגוונות, לאנשים עם מהמחנה הפוליטי השני. (...) באינטרנט היו הזדמנויות להיחשף לעולם מגוון, אבל זה לא קורה. אנחנו משכפלים את הקשרים מהעולם האמיתי".