עובד לשעבר של פייסבוק, שהתפטר בסוף השנה שעברה וברח מביתו מחשש שטרוריסטים רודפים אחריו בגלל עבודתו, הגיש לאחרונה תביעה נגד החברה, כך דיווח עיתון הגרדיאן בסוף השבוע.

העובד הוא אחד מ-1,000 עובדי החברה וקבלני המשנה שלה, שבאוקטובר האחרון נחשפו חשבונותיהם בפני מנהלי קבוצות שנחקרו בחשד לפרסום תכנים מסיתים או מיניים.

הבעיה החלה כאשר פייסבוק הוסיפה לעמודים וקבוצות מסך שמראה את היסטוריית הפעולות של המנהלים, כך שכל אחד מהם יכול להתעדכן בשינויים שביצעו המנהלים האחרים. שבועיים לאחר פתיחת האפשרות, גילתה החברה כי למנהלי הקבוצות נשלחו עדכונים על פעולות שביצעו עובדי מחלקות הצנזורה בפייסבוק, שחקרו וחסמו חלק מהמנהלים והקבוצות. מתוך 1,000 הצנזורים ששמותיהם היו חשופים למנהלי הקבוצות הלא רצויות, 40 היו עובדי מחלקת סיכול עידוד הטרור של החברה באירלנד.

לאחר גילוי התקלה, לקח לפייסבוק שבועיים לתקן אותה. במהלך אותם שבועיים קיבלו כמה מהצנזורים הצעות חברות ממנהלי הקבוצות הטרוריסטיות, ושבעה מהם קיבלו מיילים מחוקרי אבטחה בחברה, שבישרו להם כי פרטיהם האישיים נצפו כנראה על ידי פעילי טרור.

בתגובה, התפטר אחד העובדים - יליד עיראק בשנות העשרים לחייו, שהגיע לאירלנד כפליט בילדותו - וברח מהמדינה למדינה במזרח אירופה, בה הסתתר במשך חמישה חודשים עד שכספו אזל. לאחרונה הוא חזר לאירלנד - ועתה תובע את החברה.

העובד לשעבר סיפר לגארדיאן כי "כשאתה בא מאזור מלחמה ואנשים כאלה יודעים את שם המשפחה שלך – אתה יודע שאנשים יישחטו על זה. העונש של דאע"ש על עבודה בסיכול טרור היא עריפת ראש. כל מה שהם צריכים לעשות הוא להפעיל קיצוני שגר כאן". הוא סיפר כי התגובה של פייסבוק לכך שפעילי טרור מצרים התומכים בדאע"ש ובחמאס ראו את פרטיו לא היתה מספקת, וכי האזעקה הביתית וההסעות המאובטחות מהבית לעבודה וחזרה שהציעה לו לא באמת התחשבו ברמת הסכנה.

הוא ציין שבעיראק, אביו נחטף והוכה ודודו הוצא להורג - והוא חושש עד רגע זה שמשפחתו תיפגע על ידי פעילי טרור במדינה. "הסיבה היחידה שאנחנו באירלנד היא כדי להימלט מטרור ואיומים". עתה, הוא אמר, "אין לי עבודה, אני בחרדות וחי על גלולות נגד דיכאון. אני לא מסוגל ללכת בשום מקום בלי להסתכל אחורה".

פייסבוק מסרה כי "חשוב לנו מאוד לשמור על בטיחותו של כל מי שעובד בפייסבוק. ברגע שגילינו את הבעיה – תיקנו אותה ופתחנו בחקירה מעמיקה כדי לברר מה קרה". החברה גם שינתה את הדרך בה עובדים הצנזורים וסיפקה להם "חשבונות ניהול" ללא שמות, תמונות ופרטים מזהים - אך מבחינתו של הפליט זה מעט מדי, מאוחר מדי.

לעניין התביעה עצמה סירבה פייסבוק להגיב.