במשך כל שנות פעילותיה של הרשת החברתית הגדולה בעולם, התרגלו משתמשיה לראות את כפתור ה-Like (לייק) המוכר המשמש לצורך הזדהות עם כותב הפוסט. אך האם בקרוב נזכה גם לראות גם את הכפתור הנגדי, כפתור ה-Dislike או Unlike, לו רבים ממשתמשי הרשת החברתית מחכים זמן רב?

מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

"אנחנו חושבים על דרך מעניינת ויצירתית להוסיף כפתור דיסלייק או אנלייק בצמוד לכפתור הלייק, וזאת על מנת להביע הזדהות או סולידריות עם כותב הפוסט במקרה של מאורעות בחיים בהם כפתור הלייק אינו תמיד מתאים", כך מסר יו"ר הרשת החברתית הגדולה בעולם, מארק צוקרברג, בפאנל שאלות ותשובות שנערך לאחרונה בניצוחו, כשנשאל על האפשרות להצבתו של כפתור הדיסלייק. "עם זאת, באותה נשימה, אנחנו קצת חוששים כי הצבת כפתור שכזה עלול לגרום למבוכה לכותב הפוסט או להרבה מקרים לא נעימים״

קראו גם: צוקרברג מסביר למה הוא תמיד לובש את אותה החולצה

פאנל השאלות והתשובות, במסגרתו יכול כל אדם לשאול שאלה ולקבל תשובה על כך מבכירי הרשת החברתית, נערך מזה מספר שנים בסמוך ליום פתוח אותו מקיימת החברה לכל העובדים. במפגש הקודם, שנערך לא מזמן גם הוא, נשאלו שאלות כגון מדוע טורח ללבוש בכל יום את אותה חולצה אפורה שלמעשה מייצגת אותו ומדוע הכריח את משתמשי המובייל להוריד את אפליקציית מסנג'ר הנפרדת מאפליקציית הפייסבוק על מנת לתקשר אחד עם השני.

עם זאת, בפייסבוק חוששים גם כי הצבת כפתור שכזה יהפוך את הרשת למעין תחרות דירוגים עבור משתמשיה, דבר אותו פוסלת הרשת החברתית. כפתור הלייק מסמל למעשה תחושת הזדהות עם כותב הפוסט והשתתפות בו גם מבלי להגיב. יחד עם זאת, ישנם לא מעט מצבים בפייסבוק כאמור שכפתור הלייק מבצע בדיוק את הפעולה ההפוכה לשמה הוא נועד, או שפשוט אינו מתאים. כאמור, בפייסבוק חושבים על פתרון יצירתי שאינו יביך את כותב הפוסט או יגרום לו לאי נעימות. "מצד שני, תמיד אפשר להגיב על הפוסט", אמר צוקרברג.

על אף שציין כי בסביבתו מודעים לנושא, צוקרברג ציין כי טרם החלו לעבוד על מהלך שכזה וכי ייקח זמן רב עד שהנושא ייצא לפועל, אם בכלל.

הכתבה פורסמה במקום ב-TGspot