בכל יום של זיכרון לשואה ולגבורה, ישנה תופעה של חרדים שלא מוכנים לכבד את הצפירה ולעמוד דום. ואז הגיעה תמונה אחת שהופצה ברשת כדי להוכיח לכאורה, שיש גם מקרים הפוכים. בתמונה נראית צעירה כשהיא עומדת בצפירה ומשחקת עם הסמארטפון שלה. התמונה הפכה לוויראלית וזכתה לעשרות אלפי לייקים ושיתופים וגם ביקורת קשה כלפי המצולמת.

איה שופמן, צפירה עם סלולרי (מתוך הבוקר של קשת) (צילום: הבוקר של קשת)
"חגגו על גבי, על השם שלי, שימשתי איזושהי דמות של חילונית שאפילו לא קרובה לדעות שלי" (התמונה המדוברת) | צילום: הבוקר של קשת

המצולמת, איה שופמן, שגם היא מצאה את התמונה שהציפה את הרשת, הכחישה את הסיפור וכתבה בפייסבוק שלה: 

"שמי איה, סטודנטית לתקשורת במכללת ספיר. תמונתי מסתובבת ברשת כבר כמה ימים ללא ידיעתי.
מפרסם התמונה טוען שהיא צולמה בזמן הצפירה ביום השואה, אך זהו שקר וההתרחשות קרתה לפני כשלושה. שבועות בסופ"ש שנסעתי לטייל בת"א. התמונה 'זכתה' לאלפי לייקים, מאות שיתופים ותגובות ובאמת שאין לי מילים לתאר כמה זה נורא לראות את הקללות, ההטפות וההתרסות שמופנים כלפיי בשנאת חינם בלא ידיעתי ובלא עוול בכפי!!". 

בראיון לתוכנית "הבוקר של קשת" היא מוסיפה ומספרת שביום השואה, בתמונת הצפירה המדוברת היא בכלל היתה בדרום. שופמן מספרת גם שבעקבות פירסום התמונה, קיללו אותה ואת משפחתה בפייסבוק, ביקרו את הלבוש שלה ואפילו על איך שהיא מחזיקה את הטלפון.

"חגגו על גבי, על השם שלי, שימשתי איזושהי דמות של חילונית שאפילו לא קרובה לדעות שלי, ופה בעצם הבנתי את הכוח העצום שיש לפייסבוק. לא האמנתי פשוט איך הוא בונה את המציאות". 

עוד מוסיפה שופמן שבתמונה עצמה אפשר לראות סימנים שמצביעים על חוסר אמינותה, כמו למשל לפיו בגדיו של האיש החרדי שעומד לצידה, "הכובע והגלימה אלה בגדים שלובשים רק בחגים וגם הרכב נראה בתזוזה". 

לגבי הצלם, מבקשת שופמן מהגולשים לעזור לה להגיע אליו. 

בואו לפייסבוק של נקסטר