הזמן טס שכמווכחים ברשת: לפני שנה בדיוק העלה העיתונאי עידו קינן פוסט ארוך ומפורט נגד סניף "בהדונס" ברמת החיל, בו התלונן על השירות טעון השיפור, על גודל המנה ועל מחירה. תוך זמן קצר הפוסט הפך ויראלי וגרר עשרות תגובות, בין היתר של בעל המסעדה ירון אמסטט והמלצרית שעבדה במקום. היום כאמור, השרשור בן שנה, ולכבוד המאורע אף נפתח לו אירוע יום הולדת חגיגי בפייסבוק.

שרשור בהדונס (עיצוב: Meital Plotnik)
עיצוב: Meital Plotnik

מנהלי בהדונס אולי קיוו שהזמן יעשה את שלו והגולשים ישכחו מהפרשה, אך הפוסט הפך לשרשור-פלצת מיתולוגי שרק הלך והתפתח. עד כה הפוסט צבר כבר למעלה משלושת אלפים תגובות ויותר מאלף לייקים. כמובן שבכל פעם שמישהו מגיב לפוסט - הוא מציף אותו מחדש בפיד של הגולשים, כך שלעתים נדמה שביכולתו של השרשור לשרוד גם שואה גרעינית.

עוד ב-NEXTER:
הטלוויזיה של סלקום: ערוצים, ממיר ו-VOD ב-99 שקל
לא רק אייפון: הסמארטפונים המצטיינים של 2014

אחת הסיבות לשרידותו של השרשור-פלצת היא העובדה שככל שהזמן עבר, התגובות בו איבדו קשר לפוסט המקורי. למשל, בימי צוק איתן הועלו לפוסט תגובות כמו, "תגידו, יש בבהדונס מרחב מוגן?" או: "יש ילדים בעזה שאין להם בהדונס"; כשגדעון סער הודיע על פרישתו מהחיים הפולטים - אחד הגולשים כתב "כשגדעון פרש עלתה בי חרדת נטישה, מה יהיה אם גם שרשור בהדונס יקום וייעלם מחיינו?". אפילו כשכולנו עסקנו בווי הכחול של וואטסאפ - שרשור בהדונס זכה לעדכון בנושא.

שרשור בהדונס (עיצוב: Orit Kopel)
עיצוב: Orit Kopel

מה סוג קסמו של השרשור? מה יש בו שכל כך מושך אנשים להגיב? יכול להיות שהוא מאפשר שמשתתפים בו להרגיש שהם שייכים למשהו גדול יותר? "אנשים אוהבים לריב וחומוס" - עידו קינן מפשט את העניין. "מה שהתחיל בתור טרוניה על מקום שלא יודע לעבוד התגלגל לוויכוח בין בעל העסק ללקוחות, ואחר כך לבדיחה ויראלית שאיבדה את הקשר למקור. אני מקווה שב-2015 כולנו נפיק לקחים משרשורפלצת בהדונס ונמצא משהו מועיל לעשות עם החיים שלנו".

ומה תאחל לשרשור ליום ההולדת?

"מוות שליו ונטול כאבים"