בסדרה "מבוקש לחקירה" (Person of Interest) מתואר עתיד מטריד, בו מצלמות האבטחה המפוזרות ברחבי העולם, יחד עם מעקב אחרי הסמארטפונים שלנו, משרתים מחשב-על שמנתח היכן נמצא כל אדם בכל רגע ומה הוא עושה. במציאות אמנם יכולות כאלו עדיין לא קיימות - לפחות ככל הידוע לנו - אך הן גם לא מופרכות, לאור העובדה שפייסבוק וגוגל מסוגלות לתייג לבד תמונות שלנו שהועלו על ידי גולשים אחרים.

אדם הארווי, אמן וחובב טכנולוגיה המתגורר בברלין, מודאג מאוד מהכיוון הזה. לכן, הוא מנסה למצוא דרכים לפגוע בפעילות זיהוי הפנים האוטומטית של מחשבים שאליהן מחוברות מצלמות אבטחה.

בפרויקט הנוכחי שלו, Hyperface, שנעשה בשיתוף עם סטודיו Hyphen Labs, הוא משתמש בבגדים שלנו כדי לבלבל מחשב שמתבונן בצילומי אבטחה ומנסה לזהות פנים של אנשים. לאחרונה הוא הציג את הפרויקט בכנס בנושא פרטיות, והסביר שניתן לבלב את זיהוי הפנים הממוחשב על ידי הדפסת אלמנטים גרפיים של חלקי פנים על בגדים. המטרה, הסביר, היא "להעמיס על האלגוריתם עם מה שהוא מחפש, להציף אזור בתמונה בפנים כדי להסיט את תשומת הלב של אלגוריתם ראיית המחשב".

במילים אחרות: עיניים, אפים ושפתיים רבות שמודבסים על חולצות, וסטים, מכנסיים, עניבות, שמלות וכדומה יגרמו למחשב שמנתח את צילומי האבטחה לחשוב שיש כאן בליל של פנים שמסתירות אחת את השנייה, ויקשה אליו לזהות איפה הפנים האמיתיות שלנו בתמונה.

גם הפרויקט הקודם של הארווי, CV Dazzle, עסק בניסיון לבלבל תוכנות זיהוי פנים שמחוברות למצלמות אבטחה, אך שם האמצעי היה איפור ותסרוקות שגורמות לאשליה של תקלה בתמונה, כמו למשל ריבוע שחור שמצויר על הלחי וגורם לתוכנה לאבד את היכולת להבין שנמצאים לפניה פנים של אדם.

בכנס שבו הציג את הפרויקט הציג הארווי תמונה של רחוב משנות העשרה של המאה הקודמת והצביע על כך שכולם אז לבשו כובעים. הוא הביע תקווה ש"בעוד 100 שנה, הולכת להיות לנו התפתחות באופנה ובאיך שאנו נראים. איך זה ייראה? אני מקווה שזה ייראה כמו משהו שמבטיח את הפרטיות שלנו".

בשבוע הבא יושק הפרויקט רשמית, ואז ייחשפו תמונות הבגדים שעיצב הארווי.