רשות הסחר הפדרלית (FTC) עוקבת אחר פרסום מבוסס התנהגות ברשת מאז שהאינטרנט התפתח כמדיום מסחרי באמצע שנות ה-90, ומשתדלת להתעדכן ולהתאים את הרגולציה שלה לפיתוחים הטכנולוגיים בתחום. מסמך שהוציאה הרשות בשבוע שעבר עוסק בטכניקה המכונה "מעקב בין מכשירים" (Cross Device Tracking). הכוונה היא לשיטות המאפשרות להתחקות אחר הפעילות של המשתמש כשהוא עובר בין מכשירים שונים – סלולר, טאבלט, לפטופ, מחשבים שולחניים ואפילו טלוויזיה ומחשוב לביש.

ליכולת הזאת יש כמה השפעות חיוביות על חווית המשתמש. למשל, אנשים יכולים לקרוא ספר מהמכשיר הסלולרי מהנקודה שבה הפסיקו לקרוא בו במחשב. מעקב בין מכשירים מסייע גם למניעות הונאה וגניבת זהות – כשהחברות מזהות שהמשתמש מנסה להיכנס לחשבונו דרך מכשיר חדש, הן מבקשות אימות נוסף. בנוסף, הטכנולוגיה מאפשרת למשווקים לספק חוויה מקוונת משופרת דרך המלצות תוכן רלוונטיות.

עם זאת, השימוש הנרחב בטכנולוגיה הזאת יוצר גם אתגרים חדשים, בעיקר בתחום הפרטיות. אנשים שהשתתפו בקבוצת המיקוד של FTC הופתעו לגלות שהורדת אפליקציה סלולרית הקשורה למצבם הבריאותי עשויה להשפיע על הפרסומות שיקבלו במחשב השולחני בביתם. היכולת להשיג מידע ולעקוב אחרינו בין מכשירים מאפשרת לחברות לבנות פרופיל אישי מקיף יותר עבור כל משתמש, ואף להפלות בין משתמשים שונים – למשל במחיר שיידרש מלקוחות שונים ברכישות מקוונות.

לא מפתיע לגלות שהחברות מעדיפות לא להזכיר את שיטות המעקב הללו. צוות הרשות דגם את מסמכי מדיניות הפרטיות של 100 האתרים המובילים בארה"ב, ומצא כי רק שלושה ציינו במפורש אם וכיצד מתרחש המעקב בין מכשירי המשתמש, ואיזה מידע מועבר לצד שלישי לשם כך.

ב-FTC דורשים כעת מהחברות לדווח למשתמשים על כך שפרטיהם נאספים בין מכשירים שונים, וממליצים להן לאפשר להם לבטל את המעקב. בנוסף, הרשות ממליצה לחברות להימנע מאיסוף מידע רגיש כמו נתוני בריאות, פיננסים ופרטים על קטינים.

לדברי עו"ד מור לימנוביץ, שותף במחלקת הייטק במשרד זיסמן אהרוני גייר, ההנחיות החדשות לא משנות מהותית את כללי המשחק: "FTC נשענת על עקרונות וכללים שנוסחו לפני כמה שנים, כשהיתה רפורמה גדולה בתחום הפרטיות באירופה. באותה תקופה, חברות שלא התיישרו לפי הרגולציה התקשו לשרוד. כעת, החברות בעיקר יצטרכו להוסיף גילוי נאות למדיניות הפרטיות שלהן. הדו"ח והפסיקה אינם מכריעים כיום באופן חד-משמעי לגבי איך צריכות חברות לבקש את הסכמת המשתמש לביצוע מעקב בין מכשירים – אך החברות צריכות להכין את עצמן לכך שהשאלה הזאת תשוב ותעלה בעתיד".

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker:
גוגל ופייסבוק נגד כל שאר האפליקציות
באוסטרליה רוצים טכנולוגיה שתחליף את ביקורת הדרכונים