סביר להניח שבזמן שאתם קוראים את הכתבה הזאת מישהו לידכם משחק בטלפון הנייד או בפייסבוק. אבל, אתם לא יודעים שיכול מאוד להיות שאת אותו המשחק פיתחה חברה ישראלית. "מתוך 20 החברות הכי מצליחות בפייסבוק, שלוש הן ישראליות, ויש עוד שבע מכל אירופה", אמר ניר מירצקי, יו"ר עמותת gameIS.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ישראל היא מעצמה של משחקים - החל מהרשת החברתית ודרך משחקים בתחום הסלולר - החברות הישראליות מצליחות ברמה עולמית, ולפי ההערכות מגלגלות כעשרות מיליוני דולרים בשנה. ירון חכימי, מייסד וסמנכ"ל כספים בחברת "פלאריום", הסביר כי שוק המשחקים הוא תנודתי: "המשחק היום הוא משחק חי. הוא כל הזמן דינאמי, וכל הזמן מתפתח. השחקנים הם אלה שמזינים אותנו, מפרים אותנו, ובעצם גורמים לנו לעשות את הדור הבא".

ההובלה הישראלית בתחום לא נרשמת רק בסלולר או על מסך המחשב, אלא גם בתחום משחקי התנועה. דוגמה לכך ניתן לראות במשחק "מיני נינג'ז אדוונצ'ר", שמאפשר לחתוך, לתקוף ולבעוט בנינג'ות, ולא רק על המסך.

חברת "סייד קיק" החלה את דרכה במקביל לפיתוח מכשיר הקינקט של מייקרוסופט, והיא מייצרת משחקים עבור מפיצים גדולים באסיה ובאמריקה. "התחום הזה עדיין חם מאוד כרגע, אבל הוא עדיין לא זוכה להצלחה המסחרית שהוא ראוי לה", סיפר עובד בחברה. "אנחנו כל הזמן שומעים רכישות של חברות בתחום הזה. ברור שהנושא הזה יפרוץ, ולא משנה אם זה יהיה במשקפיים שיושבות על הראש, או בטלוויזיות, כמו שניסו עם הקיקנט".

החברה הזו היא דוגמא אחת מיני רבות לתעשייה מקומית שהקהל בארץ לא שמע עליה, אבל הופכת לפנים החדשות של ישראל בעולם. ראייה לכך ניתן לראות בהכרזה של פייסבוק כי תחום המשחקים יהיה המטרה הבאה שלה בארץ הקודש.