בזמן שהיינו עסוקים בשורת הכרזות של אפל אמש (ב'), הציגו מיקרוסופט וסוני את התוכניות שלהן לתחום הגיימינג לשנה הקרובה, וסוני ניצחה את היריבה הוותיקה בנוק אאוט שנה שנייה ברצף.

מיקרוסופט היתה הראשונה להציג את משחקי האקס-בוקס החדשים שלה, וזכתה לתשואות על ההכרזה שמשחקים שזמינים גם למחשבים יהיו ניתנים להורדה גם לקונסולת המשחקים שלה וגם למחשב באותו מחיר - בניגוד למצב הקודם, בו נמכרו המשחקים לכל סוג מכשיר בנפרד. כמו כן, שחקנים באותם משחקים יוכלו לשחק אחד נגד השני בלי קשר לשאלה באיזה מכשיר משתמש כל אחד מהם.

אך החברה לא הסתפקה בכך, ולצד עשרות משחקים חדשים הציגה שתי גרסאות חדשות לקונסולה שלה:

 

Xbox One S היא שדרוג מסורתי למדי של Xbox One, שכמו שנוהגת החברה בכל דור של קונסולות מציע יכולות משופרות רק במעט משל הקונסולה ששוחררה ב-2013, אך דוחסת הכל לגוף קטן ב-40%. בין מעט החידושים בגרסה הקטנה יותר ניתן למנות תמיכה בניגון וידאו (אבל לא משחקים) באיכות 4K, תמיכה בצבעים ריאליסטיים יותר (HDR), דחיסת השנאי לתוך קופסת הקונסולה, מה שחוסך נפח נוסף בסלון וכונן אחסון בנפח של 500 גיגה-בייט, טרה-בייט בודד או שני טרה-בייט. הקונסולה החדשה תושק באוגוסט במחיר של 300, 350 או 400 דולר לגרסאות בעלות אחסון בנפח 500 גיגה, טרה 1 או 2, בהתאמה, והיא מגיעה עם בקר משופר שמתחבר גם לקונסולה וגם למחשב בלי צורך במתאם.

 

בנוסף, הכריזה מיקרוסופט על דור העתיד של הקונסולה שלה, שיושק עוד כשנה וחצי (סתיו 2017). המכשיר, המכונה כרגע Project Scorpio, יהיה "הקונסולה החזקה ביותר שנבנתה אי-פעם", לדברי החברה, עם מעבד מתומן-ליבות וכרטיס גרפי מתקדם במיוחד. הוא יתמוך במשחקים באיכות 4K ובצבעי HDR, אך העיקר יהיה תמיכה במשחקי מציאות מדומה. לדברי מיקרוסופט, המשקפיים שיוצעו לרוכשי המכשיר החדש יכסו את כל שדה הראייה שלהם, בניגוד למשקפי המציאות הרבודה שלה (משקפיים שמציגים עצמים וירטואליים על גבי המציאות באמצעות מסך שקוף), HoloLens, שמכסים רק חלק קטן משדה הראייה.

סוני, לעומת מיקרוסופט, לא הכריזה על שדרוגים כלשהם לפלייסטיישן שלה, אך הצליחה לנצח את מיקרוסופט בנוק-אאוט בזכות מכשיר אחר. Playstation VR, משקפי המציאות המדומה של החברה, לא יושקו עם קונסולת הדור הבא שלה, אלא ב-13 באוקטובר השנה - שנה שלמה לפני המתחרה של מיקרוסופט - ויעבדו עם קונסולת הפלייסטיישן 4 הקיימת. מחירם בארה"ב 400 דולר, והחברה הבטיחה 50 משחקים שיתמכו בהם עד סוף השנה.

 

מלבד ההכרזה על מועד השקת קסדת המציאות המדומה שלה, התרכזה סוני אך ורק במשחקים חדשים, ללא הכרזות על חידושים אחרים. זאת בניגוד למיקרוסופט, שסופגת בשנים האחרונות ביקורת רבה על השקעתה בחידושים שאינם קשורים ישירות למשחקים, כמו אפליקציות וידאו לקונסולת האקס-בוקס ושירות צ'אט קבוצתי לחברים גם כאשר הם אינם משחקים יחד. הביקורת על מיקרוסופט הובילה לכך שמאז השקת הדור הנוכחי של הקונסולות לפני שלוש שנים נמכרו כמעט פי שניים קונסולות של סוני (38 מיליון נכון לסוף 2015) מאשר של מיקרוסופט (20 מיליון נכון לאותו זמן).