הרבה אוכל צרכנו מאז תקופת הצנע של ראשית ימי המדינה - אבל ביום העצמאות ה-70 אנחנו כבר בצל איומים מפני רעב עולמי עתידי שיפגע בכולנו. האם מדובר בגזירת גורל, או שניתן לפתור את המשבר שעוד לא קרה?

לכבוד יום העצמאות ה-70 ניסינו לחזות מה יקרה כאן עד יום העצמאות ה-140, בתחום האוכל ניסינו להבין האם ניתן לפתור מצד אחד את גידול האוכלוסייה שיצריך הרבה יותר אוכל, ומצד שני לפתור את מגיפת ההשמנה ההולכת ומתרחבת (תרתי משמע).

ד"ר חגית פרי מהבינתחומי הרצליה אומרת שהטכנולוגיה יכולה לפתור את כל הבעיות: היא תדע מה כל אחד צריך, ותדאג שתהיה לו יכולת לקבל את זה. כך, מי שמאכלים מסוג אחד בריאים לו יותר יקבל המלצות למקומות בהם ניתן להשיג מזון כזה, בעוד שכנו שחיידקי המעי שלו בנויים למזון שונה יראה המלצות שונות.

ד"ר רועי צזנה חושב שבכל הקשור למזון יש בעיה בסיסית: מצד אחד, הטכנולוגיה מסוגלת לפתור את כל הבעיות באמצעים כמו הנדסה גנטית. מצד שני, דווקא חלק גדול מבני האדם, שרבים מהם תלויים בפתרון אותן בעיות שההנדסה הגנטית נותנת להן תשובה, מתנגדים לה ודורשים אוכל אורגני - שהוא גם פחות בריא וגם יותר מזיק לסביבה.

פרופ' דוד פסיג מזכיר שלא רק בתחום האוכל אנשים דורשים דווקא את מה שלא טוב: כמו שעל סיגריות לא מוותרים, הוא אומר שגם על ג'אנק פוד לא נוותר. אבל לדבריו, החברה יכולה - וצריכה - להטיל מגבלות, לחייב אזהרות שמעלות מודעות, כפי שנעשה עם הסיגריות. בסך הכל, הוא בטוח שנלמד מה טוב לנו ונתנהג בהתאם. "המין האנושי הולך ונעשה בריא, יפה וחכם יותר, וה-IQ בעולם הולך ועולה", הוא מסיים באופטימיות.

(לסרטונים המצוירים על ישראל העתידית היכנסו למתחם ישראל 70+)