חיבור USB-C הולך והופך בהדרגה לתקן הפופולארי ביותר בלפטופים, סמארטפונים וכמעט כל גאדג'ט חדש שיוצא. החיבור מגיע לרוב בתקן USB 3.1 המהיר יחסית (אם כי קיים כמובן גם כ-Thunderbolt של אינטל), אולם עתה מכריז הארגון האחראי על התקינה בתחום על תקן USB 3.2, שיאפשר לנו להכפיל את מהירות העברת הנתונים בלי להחליף את הכבלים הקיימים.

קודם כל, בואו נעשה קצת סדר: תקן USB 2.0, שהגיח לעולם באפריל 2000 וננמצא בשימוש עד היום במכשירים פשוטים כמו עכברים חוטיים, סיפק מהירות של 12 מגה-ביט לשנייה, עם אפשרות להגיע עד ל-480 מגה-ביט לשנייה. התקן תמך גם בהעברת חשמל ב-2.5 וולט וב-1.8 אמפר. תקן USB 3.0, שהושק ב-2008, כבר תמך בקצב העברת נתונים של עד 5 גיגה-ביט לשנייה ובמתח של 5 וולט ו-1.8 אמפר. בדרך כלל תזהו אותו בזכות תקע ושקע עם "לשון" כחולה. ב-2013 הושק תקן USB 3.1, שתמך במהירות העברת נתונים של עד 10 גיגה-ביט לשנייה וזרם חשמלי מ-2 עד 5 אמפר.

לא מעט מהסמארטפונים והמחשבים שאנחנו רואים היום כוללים את חיבור USB-C, שמזוהה עם תקן 3.1, אבל בפועל תומכים רק בתקן USB 2.0. במילים אחרות, למרות התקע הסימטרי, המבורך בפני עצמו, אי אפשר ליהנות מקצב העברת הנתונים המשופר, כדי להוריד למשל את סרטי ה-4K שצילמנו למחשב. למה החברות עושות את זה? בעיקר כדי לחסוך בעלויות.

עוד ב-Geektime:
דיווח: פייסבוק תשיק את הטלוויזיה שלה בחודש הבא
המעלית הזו תיקח את הרכב שלכם אל מתחת לפקקים

עכשיו מודיע ארגון USB 3.0 Promoter Group, שבין החברות הפעילות בו ניתן למנות את מיקרוסופט, אפל ואינטל, על תקן USB 3.2. התקן עושה שימוש ב-2 נתיבים של העברת נתונים לכל כיוון (שליחת נתונים וקבלת נתונים), במקום נתיב אחד בתקן הקיים. מכיוון שכל אחד מהנתיבים כבר תומך בקצב של 5 או 10 גיגה-ביט לשנייה, התוצאה היא קצב העברת נתונים שנע בין 10 ל-20 גיגה-ביט לשנייה.

על פי הארגון, התקן החדש יושלם עד ספטמבר, אז גם יתחיל הייצור של רכיבים שתומכים בו. עם זאת, חשוב לזכור שבכל סמארטפון או מחשב קיים צוואר בקבוק, שנובע לרוב מחוסר תמיכה של התקני האיחסון במהירות כזו. כך שאם תרצו להעביר וידאו 4K שצילמתם בסמארטפון, לא מספיק שכבל ה-USB-C שלכם יתמוך בתקן החדש – אתם צריכים לוודא שגם הסמארטפון וגם כונן ה-SSD ולוח האם בלפטופ שלכם יתמכו במהירויות כאלו. במילים אחרות, תוכלו להמשיך להשתמש בכבל ה-USB-C הקיים שלכם (בתנאי שהוא תומך ב-SuperSpeed USB), רק שאת החומרה והמכשירים משני הצדדים שלו תצטרכו להחליף…

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime