יותר ויותר מכשירים מתחברים היום לרשת, ונפח התעבורה של כל אחד מהם עולה בצורה דרמטית, בין היתר בגלל תכני וידאו באיכות 4K ומציאות מדומה. ההתפתחויות האלו גורמות לכך שמהירויות של 1 גיגה-ביט לשנייה, שנתפסות כיום כיותר ממספיקות, עלולות תוך שנים ספורות להיחשב לגרועות ממש. עתה, מכריזות מספר חברות על כך שהצליחו להגיע למהירות של 1 טרה-ביט לשנייה, ועוד בתנאי שטח – לא במעבדה.

Nokia Bell Labs, חברת בת של נוקיה, יחד עם ענקית התקשורת הגרמנית דויטשה טלקום והאוניברסיטה הטכנולוגית של מינכן (TUM), הצליחו להגיע למהירות העברת נתונים של 1 טרה-ביט לשנייה בתנאי שטח – או "תנאים של העולם האמיתי", כפי שכינו זאת החברות בהודעה.

עוד ב-Geektime:
אמסטרדם מבטיחה: סירות אוטונומיות כבר בשנה הבאה
חברת המשחקים תבעה כותבי ביקורות גרועות - ונחסמה מהחנות

כדי להגיע למהירות כזו, עשו החוקרים שימוש בטכנולוגיות ויסות בשם Probabilistic Constellation Shaping ו-Quadrature Amplitude Modulation. הרשת שבנו החוקרים איתרה והשתמשה בנקודות עם עוצמה נמוכה יותר, שמייצרות פחות "רעש", וכך ניתן היה להגיע לתוצאות טובות יותר ב-30 אחוזים. המהירות אליה הגיעו החוקרים קרובה מאוד למהירות התיאורטית המקסימלית אליה ניתן להגיע – שהתגלתה ב-1948 על ידי החוקר קלוד שאנון. כדי לקבל קצת פרופורציות, די אם נציין שבמהירות שכזו, נוכל להוריד עונה שלמה של 'משחקי הכס' באיכות HD - ממקור חוקי כמובן - בקצת יותר משנייה.

אז נכון, כדי ליהנות מסטרימינג מהיר של סדרות וסרטים באיכות HD, אנחנו לא זקוקים למהירויות כאלו, אבל חשוב לזכור שהנהנות הראשונות מהטכנולוגיה יהיו ספקיות האינטרנט, חברות טכנולוגיה ומרכזי מידע מסביב לעולם, שמתבססים כיום על תשתיות של 40 גיגה-ביט עד 100 גיגה-ביט לשנייה.

החוקרים לא פרסמו הערכת זמנים להגעה של הטכנולוגיה לשווקים, וצפויה להם עדיין לא מעט עבודה בהנגשת הטכנולוגיה, כדי שתתאים לשימושים מסחריים. כך שלמרות שמדובר בהישג נאה, חכו רגע עם שיחת הניתוק מהוט, בזק או אנלימיטד.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime