עיר החטאים רוצה לכפר על כמה מהגדולים שבהם. לא, היא לא מפסיקה לעודד הימורים, מין ואלכוהול. אבל היא כן מנסה להשתחרר מאנרגיה מזהמת. בכיכר בולדר בעיר החל לפעול לאחרונה ניסיון ראשון של טכנולוגיה משולבת לניצול אנרגיה "נקייה" או "ירוקה", לפי Las Vegas Review-Journal.

בכיכר הותקנו 4 מנורות רחוב של חברת EnGoPlanet, סטארט-אפ שהוקם בניו-יורק ב-2012, לאחר הפסקת החשמל הארוכה שנגרמה בעקבות הוריקן סנדי. מטרת החברה לייצר חשמל באופן מקומי, בלי תלות בתחנות חשמל מרוחקות שתשתיות ההובלה שלהן עשויות להינזק באסונות שונים.

עמודי התאורה של EnGoPlanet משלבים קולטנים סולאריים עם אריחים מיוחדים המשולבים במדרכה מתחתם. כל צעד של הולך רגל על אותם אריחים יכול לחולל לדברי החברה בין 4 ל-8 ואט, שמאוחסנים בסוללה שנמצאת מתחת למדרכה ומפעילה את מנורת הרחוב בלילה. מלבד מנורות LED צבעוניות, כוללים עמודי התאורה של החברה גם עמדות הטענה לסמארטפונים, נקודות גישה לרשת אלחוטית, מצלמות אבטחה וחיישנים שונים.

EnGoPLANET STREET LIGHT from EnGoPLANET on Vimeo.

קארולין גודמן, ראש עיריית לאס וגאס, אמרה בהודעה על הפרויקט שיצאה בתחילת החודש: "אנחנו רוצים לספר את רמות השירות הגבוהות ביותר בעודנו צופים לעתיד ומוודאים שאנחנו ברי-קיימא".

אבל השימוש בצעדיהם של הולכי רגל לייצור חשמל נקי הוא לא יותר מקינוח לשימוש בחשמל סולארי, כפי שמדווח אתר הרג'יסטר. לפי חישוב שעשו כתבי האתר, 4-8 ואט מכל צעד משמעותם שכדי שהמנורה תוכל לפעול כל הלילה צריכים לדרוך מתחתיה לפחות 360,000 פעמים ביום - וזה עוד בחישוב דרישות חשמל צנועות מאוד (10 וט"ש), שלא לוקח בחשבון את העובדה שכל פנס כולל כמה נורות LED, ובנוסף להן גם את יכולת ההטענה לטלפונים והחיישנים השונים המותקנים עליהן.