חברת הביומד CardiacSense מפתחת שעון חכם לזיהוי הפרעות בקצב הלב, ברמת דיוק המקבילה לא.ק.ג, שהיא הבדיקה הנפוצה כיום. לאחרונה, היא הודיעה על גיוס של כ-3.5 מיליון דולר מקבוצת מרחביה הישראלית וקבוצת משקיעים אסטרטגיים מאירופה. עם השלמת הסבב הנוכחי עומד סך גיוסי החברה על כ-8.5 מיליון דולר, כשהגיוס האחרון הושלם לפני קצת יותר משנה.

פיט-ביט ללב

CardiacSense (קארדיאקסנס) מפתחת טכנולוגיות רפואיות המבוססות על אלגוריתמים וחיישנים לניטור רציף וארוך טווח של הפרעות בקצב הלב, מדידת לחץ דם וזיהוי פרמטרים חיוניים אחרים – המשולבות במכשירים לבישים. המוצר המתקדם ביותר שלה, שעבר בהצלחה ניסוי קליני ראשון, הוא שעון חכם המשלב אלגוריתמים וחיישנים המאפשרים זיהוי הפרעות בקצב הלב ברמת דיוק מרבית.

השעון הרפואי שלה מנטר מדדי גוף רפואיים ועוקב אחר שינויים בנפח כלי הדם באופן רציף ותוך כדי תנועה, במטרה לזהות הפרעות כמו פרפור פרוזדורים ודום לב. השעון מתבסס על טכנולוגיה לקריאת אותות אופטיים ולחישת תנועה, לחץ וטמפרטורה, מה שמבטיח להקנות למוצר רמת הדיוק גבוהה וכמות מינימלית של קריאות שגויות. יישום נוסף לשעון החכם שלה הוא מדידת לחץ דם רציפה על שורש כף היד, ללא חיישן פולשני או שרוול מתנפח.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

ללמוד מנטפליקס על Full Cycle: כנס ה-Fullstack הראשון בישראל ייערך בקרוב
מתכנתים אוקראיניים בשירות חברות ישראליות: מרוויחים חצי מהישראלים אבל ”לא מרגישים מנוצלים”

בשנת 2016 השלימה החברה בהצלחה ניסוי קליני בבני אדם בבית החולים איכילוב, במסגרתו לבשו כ-20 מטופלים בעלי הפרעות קצב לב את השעון באופן רציף, ודיוק המדידה שהתקבל היה באיכות הגבוהה ביותר בשוק, אשר דומה לאיכות ודיוק בדיקת א.ק.ג. לאחרונה, היא השלימה בהצלחה ניסוי נוסף ראשון מתוך שניים הנדרשים על-ידי ה-FDA וה-CE, והיא נערכת לקראת תחילת הניסוי הקליני השני, שיכלול יותר מ-100 חולים בבית חולים אחד בארה”ב ובשלושה בתי חולים בישראל.

שאלנו את מייסד ומנכ״ל החברה, אלדד שמש, במה השעון שלהם שונה מה-Apple Watch, והאם בכלל יש להם סיכוי להתחרות בענקית החומרה והתוכנה. לדבריו, ישנם כמה הבדלים: ״ראשית, האפל ווטש אינו שעון רפואי (ה-FDA שלהם הוא על האלגוריתמיקה בלבד). השעון שלנו הוא שעון רפואי. אלה שני דברים שונים. שנית, אחוז הדיוק של CardiacSense עומד על כ-99.6%. של אפל ווטש על 67%. ושלישית, אפל עושים ספוט-צ’ק. אנחנו עושים מדידה רציפה מתמשכת. אלה שני מוצרים שונים״.

שמש מוסיף ואומר כי בעתיד הלא רחוק, יותר ויותר בדיקות רפואיות פולשניות או לא נוחות יעברו מן העולם, ואת מקומן יתפסו מכשירים לבישים רפואיים, נוחים ופשוטים לשימוש, כמו השעון החכם שלהם. ״העתיד יתבסס על מדידה רציפה, ארוכת טווח ומדויקת של מספר רב של פרמטרים חיוניים ועם מספר נמוך ביותר של התראות שווא. הניסוי הקליני הראשון בטכנולוגיה הייחודית שפיתחנו הצביע על יעילות גבוהה מאוד ומספר התראות שווא הנמוך משמעותית מהיכולות המוכרות היום. כעת, אנו נערכים לקראת הניסוי השני והאחרון, הנדרש לקבלת אישורי FDA ו-CE לשיווק מוצר מתקדם זה, הנותן מענה אמין ונוח למאות מיליוני בני אדם״.