1. אפליקציית הצ'אט נהיית חכמה

אפליקציות הצ'אט נמצאות במקומות הראשונים בטבלאות ההורדות ואנחנו שולחים בעזרתן עשרות מיליארדי הודעות מדי חודש. למרות שהן הולכות ומשתכללות, הן עדיין יודעות לעשות בעצם רק דבר בסיסי אחד - לשלוח הודעה (תמונה, טקסט, או קול) ולקבל הודעה.

אפליקציית Allo של גוגל (צילום: גוגל)
אפליקציית הצ'אט Allo של גוגל | צילום: גוגל

החידוש של גוגל הוא אפליקציית צ'אט חכמה שיודעת לזהות הקשרים ולבצע משימות. למשל, דיברתם עם חבר על ארוחה? גוגל תדע להציע לכם להגיב במילים כמו "טעים", למצוא לכם מסעדה, להזמין מקומות ולהודיע לכל משתתפי הצ'אט איפה קבעתם לאכול. כל זה בתוך החלון של אפליקציית Allo, ובלי לעבור בין אפליקציות. זה חידוש שנותן מענה ראוי לבוטים שפייסבוק ומיקרוסופט הציגו ממש לא מזמן, ושאיתם אפשר גם לדבר ולבצע דברים - אלא שהם לא חלק משיחה עם החברים.

2. הרמקול שיבין בדיוק מה אתם רוצים

גוגל הציגה את Home - רמקול שיזרים לנו מוזיקה לכל הרמקולים בבית משירותים שונים, ויאפשר לנו לחפש באינטרנט דברים ולבצע כל מיני משימות שאנחנו עושים מהסמארטפון - רק באמצעות דיבור. תוכלו להדליק אורות שמחוברים לבית החכם ולחפש מידע באינטרנט. ה-Home הוא בעצם הגרסה של גוגל למוצר דומה בשם Echo של אמזון, שהוצג כבר בשנה שעברה - אך אצל גוגל הוא מבוסס על טכנולוגיית החיפוש.

Google Home
Google Home

במשך כמעט 20 שנה גוגל ניסתה להבין טוב יותר מה אנחנו מחפשים. אם רצינו פעם לדעת בן כמה בנימין נתניהו, היה צריך לכתוב בגוגל או במנועי חיפוש אחרים "בנימין נתניהו גיל", "בנימין נתניהו בן", או בנימין נתניהו שנת לידה", ולקוות לקבל עמוד ויקיפדיה או כתבה שאומרת מה הגיל שלו, ולראות את התאריך שלה. בשנים האחרונות אפשר פשוט לכתוב "בן כמה בנימין נתניהו?" ולקבל תשובה. 66 אגב.

חוץ מלהבין מה אנחנו שואלים, גוגל רוצה ומבטיחה להבין גם הקשרים. למשל, אם נשאל את גוגל בשפה טבעית בדיבור "מי ראש הממשלה בישראל?", נקבל את התשובה "בנימין נתניהו", ואם אחרי זה נשאל "בן כמה הוא?", גוגל תבין ש"הוא" זה נתניהו ושוב תתן את התשובה 66.

אלה דוגמאות פשוטות. הבינה המלאכותית של גוגל, כך מבטיחים בחברה, יודעת כבר להבין דברים שקשורים ישירות אלינו. תוכלו לבקש "הזמן לי מקום במסעדת אב ובניו ב-8", לשאול "האם החבילה שלי נשלחה?" או "מתי יוצאת הטיסה שלי?". גוגל תדע לחפש את המידע הזה ביומן ובמייל שלנו ולתת תשובה שבאמת מתייחסת ספציפית לשאלה, ולא רק עמוד אינטרנט שבו כתוב "מתי יוצאת הטיסה שלי". אם תשאלו כמה זמן לוקח להגיע לעבודה, גוגל מבטיחה כבר לשלוח את המסלול המהיר ביותר לטלפון. בקיצור מגדירה גוגל את המערכת הזו "הגוגל האישי של כל אחד".

מתי כל היופי הזה יעבוד בצורה מושלמת בעברית? שאלה מצויינת, שגם אנחנו נשמח לדעת את התשובה עליה.

3. אפליקציות מיידיות

אחת הצרות הגדולות של בעלי סמארטפונים רבים היא האפליקציות: מצד אחד אנחנו רוצים וצריכים אותן, מפני שהן עושות עבורנו כל כך הרבה. מצד שני, כל אחת מהן תופסת נפח על המכשיר שלנו, ורובנו מגיעים כל כמה חודשים (במקרה הטוב) למצב בו הסמארטפון מתחיל לאותת לנו למחוק אפליקציות מפני שנפח האחסון שלנו אזל. ואנחנו לא נכנסים אפילו לנושא האיטיות שעודף אפליקציות יכול לגרום למכשיר.

לפי מספר מחקרים שפורסמו בשנה האחרונה, רוב בעלי הסמארטפונים מורידים עשרות אפליקציות (בין 25 ליותר מ-50 לפי נתונים שונים) - אך משתמשים באופן קבוע בשלוש, חמש ובכל מקרה לא יותר מ-10. כל השאר סתם מכבידות על המכשיר בשביל שימוש מזדמן פעם בחודש במקרה הטוב.



לגוגל יש פיתרון לבעיה הזו, והוא נקרא Instant Apps, או בתרגום חופשי "אפליקציות ביד ומייד". הרעיון פשוט: במקום שנצטרך להוריד כל אפליקציה שאנחנו משתמשים בה לפעמים, האפליקציות יפעילו את עצמן מהרשת, אליה אנחנו מחוברים ממילא רוב הזמן - כמו אתרים.

מה שזה אומר הוא שכשאתם מגיעים לאתר שיש לו אפליקציה, כמו למשל מאקו, החלקים שדרושים כדי להציג את העמוד אליו הגעתם יורידו את עצמכם לסמארטפון שלכם בלי שתצטרכו קודם לעבור בעמוד האפליקציה בחנות, וישמשו אתכם עד שתצאו. לאחר מכן הם ימחקו את עצמם ויפנו את הזיכרון היקר שלכם לדברים אחרים. לא חשוב אם זו אפליקציית הזמנת מוניות, תשלום על חניה או אפילו מאקו - כשתצטרכו אותה היא פשוט תהיה שם, בלי שתצטרכו לחשוב פעמיים אם יש לכם אותה או לא.

כדי שהאפליקציות יפעלו ללא צורך בהתקנה רגילה מחנות האפליקציות המפתחים שלהן יצטרכו קודם להתאים אותן, כך שכרגע עדיין תצטרכו להוריד את האפליקציות. אך מהיום יתחילו יותר ויותר גופים ברשת לספק שירותים גם למי שהאפליקציה שלהם אינה מותקנת אצלו באופן קבוע.

4. המציאות המדומה שוב משתדרגת

בשנות ה-90 ניסינו לשים משקפי מציאות מדומה ולרחף בעולם אחר - אבל הקסדות היו כבדות, הגרפיקה הייתה מזעזעת, זה עשה כאבי ראש והמשחקים היו עלובים. אך בשנתיים האחרונות, חברה בשם אוקולוס, שנעזרה בתחילת דרכה במימון הקהל למשקפי הריפט שלה, נתנה בעיטה חזקה לקאמבק של המציאות המדומה.

מאז שאוקולוס נרכשה על ידי פייסבוק, שמשתפת פעולה עם סמסונג - נראה שהתחום פורח מחדש, עם שחקנים גדולים שמצעידים אותנו לעבר עתיד שבו נשתף כל שנייה מהחיים שלנו במציאות מדומה. גוגל גם לקחה חלק בעניין עם הקארדבורד - משקפי מציאות מדומה סופר זולים, שמבוססים על עדשות פשוטות וסמארטפונים חזקים, ועם תמיכה בסרטונים ב-360 מעלות ביוטיוב.

 

כעת מכריזה גוגל על Daydream - פלטפורמה שתאפשר למפתחים ליצור עולמות של מציאות מדומה. המשמעות היא כרגע טכנית - גוגל קובעת מפרטים לסמארטפונים, משקפיים ושלטים למציאות מדומה. אך מהרגע שזה קורה - כל היצרניות הגדולות (סמסונג, וואוי, HTC ואחרות) כבר עובדות על סמארטפונים ואביזרים למציאות מדומה, והמפתחים שוקדים על אפליקציות ומשחקים שיעבדו פחות או יותר בכולם. בחודשים הקרובים משחק במציאות מדומה יהיה קל להורדה ולשימוש בדיוק כמו אפליקציות, לפי ההבטחה של גוגל.

5. עזרו לגוגל לבחור שם לאנדרואיד N ותיהנו מאימוג'י חדשים

איזו גירסה יש לכם באנדרואיד? אתם כנראה לא יודעים, ואצל רובכים היא לא תהיה מרשמלו (6) העדכנית. נקודת החולשה של גוגל מול אפל ומיקרוסופט היא העובדה שכל יצרן סלולר כמו סמסונג, LG, וואווי, או יצרן פחות מוכר - צריך לדאוג לעדכן בעצמו את מערכת ההפעלה במכשירים שלו מייד אחרי שגוגל עשתה את זה. אם אין לכם מכשיר מסדרת נקסוס - תוכלו לחכות חודשים ארוכים לעדכון, אם בכלל תקבלו אותו אי פעם.

כך או אחרת, גוגל ממשיכה לעדכן את אנדרואיד, כאשר בחודשים האחרונים היא הציגה גירסה נסיונית למערכת ההפעלה שכרגע עדיין מכונה N - גוגל קראה לכל מערכות ההפעלה שלה על שם קינוחים או דברי מתיקה (קיטקט, לוליפופ [לקקן], מרשמלו וכדומה), וגוגל מזמינה את הקהל להציע שמות של קינוחים באות N.

באירוע של גוגל, החברה אמרה שהגירסה החדשה עדיין נסיונית, אך יציבה יותר ופתוחה לקהל הרחב. אנחנו ממליצים לחכות עד שהיא תצא באופן רשמי.

בגירסה החדשה אתם יכולים בין היתר לפצל את המסך בשביל להריץ שתי אפליקציות, להפוך אותו לאדום בלילה לשינה קלה יותר, להוסיף איש קשר לשיחת חירום במקרה שהמכשיר נעול, לענות להודעות היישר מחלון ההתראות ועוד (ושוב, זה נשמע מפתה, אבל כדאי לחכות).

חידוש אחר, שהתרחש מאחורי הקלעים בשבוע האחרון, הוא תמיכה בגירסה החדשה של האימוג'י - מה שאומר שבנוסף לכל האיורים שאתם שולחים לחברים, תוכלו לשלוח גם אישה מכה בפרצופה (פייספאלם), קינוח אף, מלפפון חמוץ, אבוקדו, בייקון ועוד.

אימוג'י אבוקדו
אימוג'י חדשים באנדרואיד, כולל אבוקדו!


 

צפייה באירוע ובכל העדכונים מהערב:

 

20:10: סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל, פתח את האירוע בדיבור על הפיתוחים בתחום החיפוש, העיסק הראשון והבסיסי של גוגל. "היום אנחנו מבינים מיליארד אנשים, מקומות ודברים ואת הקשרים ביניהם. יש לנו יכולת מתקדמת לזיהוי קולי גם אם יש רעשי רקע", הוא אמר כשמאחוריו מוצגים בשידור חי חיפושים באפליקציית גוגל בסמארטפונים, חציים חיפושים קוליים.

20:12: פיצ'אי הציג גם את חיפוש התמונות והסרטונים, שמאפשר לזהות חפצים וחיות. כך אפשר לבקש לראות את כל הסרטונים או התמונות של הכלב שלנו ופשוט לקבל אותן. התרגום גם הוא התקדם, אומר פיצ'אי, ומדי יום מתורגמות 143 מיליארד מילים דרך גוגל.

Google I/O 2016
סונדאר פיצ'אי ב-I/O 2016

20:15: גוגל הציגה את העוזרת האישית שלה, שאפשר לשאול אותה שאלות בשפה טבעית. למשל: לצלם פסל ולשאול "מי עיצב את זה?". גוגל גם תבין הקשרים בשיחה. למשל: לשאול אותה מי ביים את הסרט "כוח משיכה", ואחר כך לשאול "באילו פרסים הוא זכה?" - כאשר התוכנה תבין ש"הוא" זה האיש שעליו שאלתם קודם.

20:25: מרקיו קירז, סגן נשיא לניהול מוצרים, הציג, כפי שחזו הדיווחים, את Google Home - מכשיר שאפשר פשוט לנהל איתו שיחה. גוגל הום הוא רמקול שמזרים מוזיקה מהאינטרנט, משירותי הזרמת מוזיקה שונים, או מכל סמארטפון שנמצא בבית. הוא גם יכול להתחבר לרמקולים אחרים שכבר בבית. כל מה שצריך לעשות זה לבקש שירים לפי השמות שלהם.

20:30: אפשר יהיה גם לדבר לגוגל הום ולבקש מידע מגוגל, או לבדוק דברים באימייל וביומן, כמו מידע על פגישות, טיסות שהוזמנו או מידע על חבילות שנמצאות בדרך. גוגל תדע לחפש באינטרנט או ביומן/מייל את המידע הרלוונטי לפי שאלה - למשל "האם החבילה שלי נשלחה?". בעזרת גוגל הום יהיה אפשר לשלוח הודעות בוואטסאפ, לשמוע שירים דרך שירותי הזרמת מוזיקה ולהזמין מונית באובר או גט.

20:40: גוגל הציגה אפליקצית מסרים חדשה בשם Allo. מה ההבדל בינה לבין האנגאאוטס? יש בה סטיקרים, למשל. אפשר להקטין ולהגדיל את האותיות על ידי גרירת כפתור השליחה למטה או למעלה כדי "ללחוש" או לצעוק". אפשר גם לקשקש ולצייר על תמונות. האפליקציה תדע גם להציע תשובות מוכנות מראש. אם למשל קיבלתם הצעה לפגישה, תוכלו בהקשה אחת לבחור אם להגיב "בטח" או "אני עסוק". האפליקציה גם תזהה תמונות, למשל, ותדע להציע את התשובה "טעים!" על תמונה של אוכל או "חמוד" על תמוונה של כלבלב.

20:47: Allo גם יודעת לעזור לכם להוציא לפועל בילויים ומפגשים עם חברים. אם צד בשיחה יציע "אוכל איטלקי", אלו תדע לחפש עבורכם מסעדות איטלקיות. משם יהיה אפשר לפנות למסעדה ולהזמין מקומות מתוך הצ'אט, והמידע על ההזמנה יוצג לכל המשתתפים בצ'ט. כל זה בעזרת בוטים חכמים, כמו אלה שפייסבוק ומיקרוסופט הראו לנו באירועים שלהן השנה. אפשר לשאול את גוגל כל מיני שאלות ולקבל תמונות מהרשת או סרטונים מיוטיוב, ובחברה מצפים שמפתחים חיצוניים יפתחו בוטים משלהם. ומשחקים, כמובן.

20:50: גוגל הציגה גם את דואו (Duo) אפליקצית שיחות וידאו שתתחרה בסקייפ, בפייסטיים של אפל, בהאנגאאוטס של גוגל עצמה ובאפליקציות אחרות. היא מבוססת על מספר הטלפון, כך שלא צריך להירשם אליה מחדש. הגימיק של דואו הוא שהצלצול מציג וידאו חי של המתקשר, כדי לאפשר לו לפתות את הנמען לענות. אפשר למשל לנופך לשלום ולחייך אם השיחה שמחה, או סתם להראות קרטון פיצה כדי לרמוז שהשיחה היא הזמנה לארוחה.

אפליקציית Duo של גוגל
יש לך שיחה חמודה במיוחד. אפליקציית Duo

20:52: אפליקציות Allo ו-Dou יהיו זמינות להורדה לאייפון ולאנדרואיד בחודשים הקרובים.

 

21:00: דייב בורק, סגן נשיא להנדסה בגוגל, מציג את אנדרואיד N, הגרסה הבאה של מערכת ההפעלה של גוגל לסמארטפונים. הוא מדגיש שעדיין אין לה שם מלה (מעבר לאות הבודדת שמציינת את מספרה), וקורא לכולם להיכנס לאתר ולהציע שמות.

21:10: בורק מציג כמה חידושים בגרסה הזו שטרם הוצגו, כמו יכולת לחזור לאפליקציה הקודמת שהייתם בה על ידי הקשה כפולה על כפתור האפליקציות האחרונות שמתחת למסך, יכולת לצפות בווידאו בפינה אחת של המסך בזמן שאתם משתמשים באפליקציה אחרת על כל שאר המסך ועוד. בעוד שרבים מהחידושים טכניים ומעניינים רק מפתחים, מאחר שעדין מדובר בגירסה נסיונית, עדכנה גוגל גם בכך שיהיו בה אימוג'י חדשים ורבים, שישנו צורה ויהיו דומים יותר לאלה שבאייפון. או כפי שגוגל מגדירה זאת - יהיו פחות כלליים ויותר אנושיים. בין האימוג'י החדשים אפשר למצוא אישה דופקת יד לפרצוף (FacePalm), לוליינים ומאכלים כמו מלפפון חמוץ, בייקון ואבוקדו.

21:20: גוגל הכריזה שאנדרואיד N תתמוך במציאות מדומה (VR). מה זה אומר? שמכשירי אנדרואיד N שיגיעו עם מפרט שעליו חותמת אישור תמיכה ב-Daydream ("חלום בהקיץ"), יוכלו להציג גרסת מציאות מדומה של חנות האפליקציות, ותכנים המותאמים אליה. החברה אף הציגה משקפי מציאות מדומה משלה, המגיעים עם שלט קטנטן שמאפשר לנווט ולשחק כמו עכבר תלת-ממדי - העכבר מציג סמן באוויר שזז לפי התנועה, בתלת-ממד, ומאפשר לבחור אפליקציות ולבצע פעולות שונות כמו תנועות במשחקים.

21:30: דיוויד סינגלטון, סגן נשיא להנדסה בגוגל, הציג עדכון למערכת ההפעלה למחשוב לביש, כלומר לשעונים החכמים, Android Wear - למי מכם שעונד אותם. אחד החידושים הוא האפשרות להגיב להודעות בכתב יד (על שעון קטן, כן?), במקלדת זעירה, או בתגובות מוכנות מראש שגוגל מציע אוטומטית. גוגל גם תזהה יותר טוב איזו פעילות ספורטיבית אתם עושים. כך למשל, אם אתם רצים, השעון יידע לאסוף את המדדים הרלוונטים לריצה. השעון והאפליקציות יוכלו לעבוד עצמאית, ללא חיבור לסמארטפון - בהנחה שיש בו כרטיס סים או חיבור ל-WiFi.