התמונה שבגללה הרשת נחסמה
התמונה שבגללה הרשת נחסמה | צילום:

בית המשפט בטורקיה הורה היום (שני) על חסימת הגישה לאתר שיתוף הווידאו יוטיוב ולרשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר. ההחלטה התקבלה בעקבות הדלפת תיעוד פעולת החילוץ הכושלת להצלת התובע מחמט סלים קיראז המנוח, שנלקח בן ערובה בידי פעילי שמאל קיצוניים בשבוע שעבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זמן קצר לאחר פרסום ההנחיה, חסמו ספקי האינטרנט בטורקיה יותר מ-150 אתרים מקומיים שפרסמו את התמונות המביכות ממבצע החילוץ, שהובילו הכוחות המיוחדים בטורקיה. מתוך כוונה למנוע את הדלפת התמונות אל הרשתיות החברתיות, נחסמו בהמשך גם הגישות לאתר שיתוף הווידאו יוטיוב ולאתרי הרשתיות החברתיות הפופולריות פייסבוק וטוויטר. בממשל הטורקי אישרו את הידיעה, וגינו את פעולת החטיפה שהובילה לטענתם לתוצאה העגומה. 
 
בשבוע שעבר פרצו פעילי ארגון השמאל הקיצוני "החזית המהפכנית לשחרור העם" אל משרדו של התובע מהאמט סלים קיראז, ואיימו להוציאו להורג אם דרישותיהם לא ייענו על ידי הממשל. להמחשת כוונותיהם, שיחררו החוטפים תמונה שבה נראה התובע כשאקדח מוצמד לראשו.

סיומו הטרגי של האירוע התרחש לאחר שהכוחות פשטו על המשרד בניסיון לחלץ את התובע, שנורה ונפצע אנושות במהלך הפעולה ומת מאוחר יותר בבית החולים.

בפעם האחרונה שבה הגבילה טורקיה את הגישה לאתרי האינטרנט בתחומה הייתה במהלך הבחירות המקומיות בחודש מרס 2014, אז הופצו ברשתות החברתיות הקלטות שמעידות על פרשיות שחיתות בחוגים הקרובים לראש הממשלה ארדואן.