Spotify, Pandora, Beats, Tidal: שירותי מוסיקה בסטרימינג לא חסרים בעולם, רובם פופולאריים ומצליחים, אבל באותה נשימה הם גם לא זמינים בישראל. אז נכון, אפשר להשתמש ב-VPNים, כדי לתחמן את המערכת, אבל אתם עדיין תקועים עם פרסומות, ובלי הדג נחש, פאר טסי ואריק איינשטיין. כעת, שני מפתחים ישראליים פיתחו שירות חדש, שמאפשר לכם ליהנות מכל הטוב הזה עם יתרון נוסף – המצעדים ורשימות ההשמעה של תחנות רדיו ישראליות מובילות.

StreamSquid, שירות מוסיקה ישראלי
בן-בסט וקסמן ב"מרכז הפיתוח שלהם" - בית הקפה. מקור: StreamSquid

מהשיר שהרגע שמעתם בגלגלצ ועד אלבומים מלאים

StreamSquid מתבסס על מאגר המוסיקה העצום של יוטיוב, שכולל למעלה מ-100 מיליון שירים, ומאפשר לכם להאזין למוסיקה במספר דרכים: הדרך הראשונה היא בחירה מתוך השירים שמנוגנים עכשיו או הושמעו לאחרונה במספר תחנות כמו גלגל"צ (מינוס תיזמוני פקקים ופרסומות), 88FM, תחנת המוסיקה העילאית והמתנשאת של קול ישראל ו-CAPITAL FM, תחנת המוסיקה הבריטית.

אפשרות נוספת היא בחירת מצעדים שונים מרחבי העולם ביניהם מצעד השירים הפופולאריים ב-Spotify, השירים הפופולאריים ביותר ב-Billboard והשירים המושמעים ביותר ב-iTunes בבריטניה או בארצות הברית; אפשרות נוספת היא בחירת ז'אנר אהוב מתוך 24 אפשריים כמו מוסיקה ישראלית, היפ-הופ, קאברים, מוסיקה משנות ה-80 או קאנטרי.

עוד ב-Geektime:
זה כבר פה: השחתת שלטי חוצות עם רחפנים
נתיב האופניים הסולארי שהוקם בהולנד מפתיע בביצועיו

אחד הפיצ'רים הכי חזקים ב-StreamSquid הוא אפשרות החיפוש המצוינת שלו. התחילו להקליד את שם האמן הרצוי וההשלמה האוטומטית תציע לכם גם את האמנים התואמים וגם את האלבומים שלהם. לחיצה על שם האלבום תציג לכם פלייליסט של כל השירים שבו. מרשים.

עוד פיצ'ר שאהבנו היא רשימת המועדפים. כל שיר שתסמנו כפייבוריט, יתווסף לרשימת המועדפים שלכם, ויהיה זמין לגישה מהירה, בתנאי שתירשמו כמובן.

StreamSquid, שירות מוסיקה ישראלי
אפשרות החיפוש של StreamSquid – לחפש גם אמנים וגם אלבומים מלאים

המפתחים: "אנחנו עובדים על אפליקציה"

מאחורי השירות עומדים 2 מפתחים: איציק בן-בסט, מהנדס חומרה, שאוהב גם קוד, וזיו וקסמן, מהנדס תוכנה. השניים עבדו על הפיתוח בשעות הלילה המאוחרות במשך ארבעת החודשים האחרונים. בראיון לגיקטיים מספרים השניים כי לצורך הפיתוח הם עשו שימוש בחלקים של HTML5, הרבה jQuery לצד הקליינט ושרתי PHP ו-MySQL. כל היוזרבייס של האתר ממומש ב-MySQL בצורה מאובטחת. האתר עושה שימוש במגוון גדול של API, ביניהם, אלו של יוטיוב , Last.fm ו-Spotify.

לדברי השניים, הם הקימו את האתר, מכיוון שלא מצאו כלי מתאים שמאפשר בכמה קליקים לשמוע את המוסיקה שרצו, וכלל גם פלייליסטים, דיסקוגרפיות ומוסיקה עברית. אנחנו מתעניינים האם אין בעיה של חוקיות באתר והשניים מסבירים שהם פועלים לפי תנאי השימוש של כל האתרים. כך למשל הם תמיד מציגים את הלינק וסרטון הוידאו מתוך יוטיוב, משתמשים ב-API חופשיים ומזרימים מוסיקה עברית מיוטיוב, כך שהם לא צופים בעייתיות מכיוון ארגוני זכויות יוצרים כמו אקו"ם הישראלית.

מה לגבי ההמשך? לבן-בסט וולקסמן יש עוד הרבה תוכניות. השניים מאמינים שאם האתר יצליח, השלב הבא יהיה פיתוח של אפליקציה למובייל.

פורסם במקור ב-Geektime