לייק לפייסבוק של צה"ל (צילום: KateRiep_Godbye)
הרשמו לקבל עדכונים ממקורות רלוונטיית בפייסבוק | צילום: KateRiep_Godbye

 

ברגעים בהם ישראל נמצאת במתיחות בטחונית גבוהה, קיימת חשיבות עצומה ליכולת שלנו לקחת חלק במאמץ להעביר מסרים אל עמיתינו מעבר לים. רבים מאתנו היו מעוניינים לעזור בשיפורה של התדמית הישראלית, אך מניחים שקשה להשפיע מהספה בסלון. אם גם אתם חשים כך, הרי שטעות בידכם.

זמינותן של הרשתות החברתיות והקלות לשתף מהוות הזדמנות חשובה שאסור לנו לפספס. לפניכם 6 טיפים שיעזרו לכם לתת יד ולסייע במאמץ ההסברתי של ישראל במערכה הנוכחית של מבצע "עמוד ענן" ובכלל.

1. הרשמו לקבל עדכונים ממקורות רלוונטיית בפייסבוק

לא צריך להמציא כל התוכן בעצמנו. אפשר להירשם לקבלת תוכן רלוונטי שיעזור לנו במציאת רעיונות, עדכונים ומסרים שניתן להפיץ. כדאי לבקר בדפי פייסבוק של גורמים שמייצרים תוכן כזה ולעשות להם לייק בראש הדף. למשל: הדף הלועזי של צה"ל.

הגורמים שמטפלים בדף הפייסבוק של צה"ל עושים עבודת קודש ומייצרים עדכונים ותכנים בפורמט שמוכן לשיתוף. היכנסו לדף שלהם ולחצו על כפתור הלייק שבראש הדף שלהם מימין. מאותו רגע, בכל פעם שיופץ תוכן חדש מטעם צה"ל הוא יוצג על הדף שלכם ויאפשר לכם לשתף.

עוד בנושא:

>> כך תשתפו תמונות בלי לעזור לאויב

>> כל האמת מאחורי הסמסים מהחמאס

>> "עמוד ענן" ברשת: התמונות והסרטונים שכבשו את פייסבוק

2. הצטרפו למאמץ ליצור תוכן

אם אתם תושבים של אזורים תחת מתקפה, עשו מאמץ לשתף עם כולם את חוויותיכם. שמרו על עצמכם לפני הכל והתנהגו בהתאם להנחיות, אך במידה ויתאפשר – כתבו, צלמו ושתפו את שעובר עליכם. סיפורים אישיים הם חומר הגלם המשמעותי ביותר בהסברה.


3. הוסיפו הערה משלכם לתוכן שאתם משתפים

מגיל צעיר כולנו אוהבים סיפורים. אנחנו סקרנים לשמוע, קשובים יותר וזוכרים מידע לפרטי פרטים כשזה מוצג בפורמט של סיפור. בבואכם לשתף, נסו להעביר את הדברים מנקודת מבטו של האזרח שמתגורר בדרום. תארו תחושות אישיות והוסיפו את הסיפור שלכם. ספרו שמאחורי כל הכותרות והסטטיסטיקות עומדים בני משפחותנו. כתיבה מנקודת המבט הפרטית שלכם תעזור ליצירת אמפתיה בצד של הקורא.

הוסיפו הערה משלכם לתוכן שאתם משתפים (צילום: KateRiep_Godbye)
הוסיפו הערה משלכם לתוכן שאתם משתפים | צילום: KateRiep_Godbye

4. כתבו והפיצו תוכן באנגלית

הפצת התוכן בין חברינו הקרובים היא בגדר "לשכנע את המשוכנעים" ואינה מספקת. התועלת המשמעותית יותר בהסברה תושג אם נצליח להעביר את המסרים אל חברינו שמעבר לים. מאחר ואנחנו מתכתבים בעברית, ההודעות אינן מוצגות על דפיהם של חברינו שאינם דוברי עברית.

כדי שנוכל להגיע אל דפיהם של חברינו מעבר לים, יש לכתוב ולשתף תוכן באנגלית.

5. הפיצו תוכן אל מחוץ לגבולות ישראל על ידי שיתוף ממוקד

הפיצו תוכן אל מחוץ לגבולות ישראל על ידי שיתוף ממוק (צילום: KateRiep_Godbye)
הפיצו תוכן אל מחוץ לגבולות ישראל על ידי שיתוף ממוקד | צילום: KateRiep_Godbye

כדי להשפיע מעבר לגבולות, נסו לאתר בין חבריכם את אלו שחיים בחו"ל. שלחו להם הודעה ובקשו מהם לעזור בהפצת המידע. מאחר ויהיה קשה יותר לשכנע את חבריכם מחו"ל להפיץ תוכן באופן אקטיבי, דאגו אתם להביא את המידע אל הדף שלהם. בקשו את הסכמתם ושתפו מידע באופן ממוקד על הקיר שלהם. בראש מסך ה-Share תמצאו שדה בחירה המאפשר לבצע שיתוף בדף של חבר.

6. עיברו לשיתוף אקטיבי

גם אם כל הטיפים שהבאנו כאן מסובכים עבורכם, יש דבר אחד קטן שגם אתם יכולים לעשות. פשוט: להעביר את הקליק שלכם דירה. במקום ללחוץ לייק  - לחצו Share.

 

לחיצה על כפתור הלייק שמשמשת להבעת תמיכה ברעיון או מסר שהביע חברכם. ככל שהודעה מקבלת מספר רב יותר של הצבעות לייק, כך יודע המנוע של פייסבוק להניח שאותה הודעה תעניין רבים יותר. תמיכה במסר באמצעות הלייק תגדיל את סיכויו להגיע למרחק, אך בעיקר סביב חבריו של מייצר ההודעה.

כפתור ה-Share משמש לצורך הפצה אקטיבית ויגרום לכך שהתוכן הנבחר יוצג על דפי הפייסבוק של עמיתיכם. אל תסתפקו בכפתור ה-Like כדי להביע תמיכה, אלא השתמשו בפעולת ה-Share כדי להפיץ את המסרים הלאה.

*טל פלורנטין הינו מנכ"ל חברת UXVision, מנהל אקדמי של מסלול ההסמכה הישראלי למאפייני חוויית משתמש ומחבר הספר "חוויית המשתמש".

 לעוד סיפורים מעניינים שלא כדאי לפספס עשו לייק לפייסבוק של נקסטר