חודשיים אחרי שהוט הודיעה על שדרוג תשתית האינטרנט של לקוחותיה לרוחב פס של מאה מגה ללא תוספת תשלום - מגיעה התשובה של המתחרה בזק. בבזק מבטיחים תשתית אינטרנט במהירות של מאה מגה במחיר של מאה שקלים בלבד - הנחה של 30%-50% ממחיר התשתית שהציעו שם עד היום. אבל לפני שאתם מתקשרים להזמין את השירות, כדאי לבדוק האם באזור שלכם אפשר בכלל ליהנות ממהירות כזאת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"תשמע, אין לך תשתית באזור", אמר נציג בזק לתחקירן חדשות 2 שביקש לשדרג את מהירות הגלישה שלו בתל אביב. כשנשאל הנציג בכמה מקומות בארץ הם תומכים, תשובתו הייתה: "מעט, אני אגיד לך את האמת. לא הרבה". אותן תשובות קיבל גם באשדוד ובחיפה.

"כרגע מבחינת המהירויות ניתן לקבל אצלכם עד 50 מגה, בסדר?", שואל נציג בזק. "וגם ב-50 מגה המבצע אומר שבמידה ולא ניתן לקבל את המאה, גם ה-50 מגה זה במאה שקלים", הוא מוסיף פרט חשוב.

"תסתכל באותיות הקטנות"

כשניסינו להתעקש עם הנציגים ולהבין למה החברה מפרסמת שירות שאינה יכולה להעניק קיבלו לרוב את התשובה הבאה: "תסתכל באותיות הקטנות של הפרסום, זה בטוח כתוב - בהתאם למגבלות של התשתית".

מה שלא כתוב באותיות הקטנות הוא שפחות מ-50% מלקוחות בזק יכולים היום ליהנות ממהירות גלישה של מאה מגה. ועוד פרט שבבזק בחרו שלא להבליט הוא מחיר הנתב, הראוטר, שנצטרך לקנות כדי ליהנות ממהירות גלישה גבוהה: כ-600 שקלים בפריסה ל-24 תשלומים חודשים. כל עוד נשלם לבזק נהנה מהחזר מלא, אך מה אם נבחר להתנתק? כלומר, מדובר בקנס יציאה בתחפושת. זה כמובן בהנחה שהיינו בין ברי המזל שיכולים מלכתחילה להתחבר לשירות.

מבזק נמסר בתגובה: "החברה משקיעה מיליארדי שקלים בתשתית תקשורת ותמשיך לעשות כך בעתיד, כך שכל לקוחות החברה יוכלו לקבל קצב של 100 מגה ואף מעבר לכך".