דאעש לקח אמנם בסוף השבוע אחריות על פיגוע הדריסה והדקירה בלונדון ביום חמישי, בו נהרגו ארבעה אנשים חפים מפשע ונפצעו יותר מ-40 - אבל במדינה מצאו אשמים אחרים לחלוטין: חברות האינטרנט.

שעות לאחר הפיגוע, שחרר דובר מטעם ראש הממשלה, תרזה מיי, הודעה בה הוטלה האחריות למתקפת הטרור שאירעה סמוך לבית הפרלמנט על הרשתות החברתיות. "המלחמה בטרור ובדברי שטנה חייבת להיות משותפת. הממשלה ושירותי הביטחון עושים כל שביכולתם, וברור שחברות מדיה חברתית יכולות ומחויבות לעשות יותר", נאמר בהודעה.

"לחברות מדיה חברתית יש אחריות במניעת הפצתו של חומר כזה (הסתה), והבהרנו שוב ושוב כי אנו חושבים שהן יכולות ומחויבות לעשות יותר. אנו מדברים איתן תמיד על הדרכים לעשות זאת. איננו רוצים שחומר כזה יופיע מלכתחילה, וכשהוא כבר מופיע אנו רוצים שיוסר בהקדם האפשרי. עתה, הכדור בידיים שלהן. בואו נראה איך יגיבו".

גם שר החוץ של בריטניה, בוריס ג'ונסון, מיהר לתקוף את חברות האינטרנט בהודעה ששחרר בעת ביקור בניו-יורק: "הן חייבות להסתכל על מה שעולה אצלן. הן חייבות לנקוט צעדים להשגיח ולהסיר את זה איפה שהן יכולות", הוא הכריז.

גם בתקשורת הצטרפו לחגיגה: ביום שישי בחר העיתון השני בתפוצתו במדינה, דיילי מייל, להכריז בעמוד השער שלו: "אתמול לקח למייל שתי דקות ברשת למצוא מדריך טרור שמלמד איך להשתמש במכונית לרצח המוני". הכותרת הראשית היתה "גוגל, ידידתם של הטרוריסטים", ובכתבה סופר איך בגוגל וטוויטר ניתן למצוא בקלות חומרי הסתה שמופצים על ידי ארגוני טרור.

שער ה"דיילי מייל" ביום שישי

גם בישראל זכו חברות האינטרנט לעמוד למשפט שדה פוליטי-תקשורתי על אחריות לכאורה לטרור. בשנה שעברה אמר שר הפנים, גלעד ארדן, כי "חלק מדם הנרצחים (בפיגועי הדקירה בישראל) על ידיו של מארק צוקרברג", ומיהר להגיש יחד עם שרת המשפטים איילת שקד הצעת חוק לפיה בית המשפט בישראל יוכל לחייב את פייסבוק, גוגל, טוויטר וחברות אינטרנט אחרות להסיר תכנים מסיתים.