מתקפת סייבר נגד ישראל. אילוסטרציה (צילום: רויטרס, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

הותר לפרסום כי שלושה ישראלים נעצרו אתמול (שלישי) בחשד למעורבות בפרשת סייבר חובקת עולם. מדובר בחקירה בינלאומית של ה-FBI שבמהלכה נעצרו בו זמנית עשרות חשודים ב-18 מדינות ברחבי העולם. החשד המרכזי נגד העצורים: סחר בזהויות ופרטי כרטיסי אשראי בהיקף עצום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

יחידת הסייבר של להב 433 לקחה חלק בחקירה הבינלאומית לצד רשויות אכיפת החוק מ-17 מדינות נוספות. נציג של ה-FBI הגיע בימים האחרונים לישראל כדי לעקוב מקרוב אחר התנהלות החקירה ואחר מעצרם של שלושת החשודים - בהם שני אחים ממרכז הארץ.

האתר לאחר שהורד מהרשת (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
האתר לאחר שהורד מהרשת | צילום: חטיבת דובר המשטרה

החקירה התמקדה באתר darkcode.com - פורום מחתרתי של האקרים ועברייני סייבר ברמת הצפנה גבוהה. מהחקירה עולה כי בפורום, שפועל כבר משנת 2008, מועבר מידע רב שהושג באמצעים פליליים, כגון מספרי כרטיסי אשראי ומאגרי מידע שמשמשים לגניבת זהויות ולביצוע עבירות מחשב נוספות.

יחידת הסייבר במשטרה. ארכיון (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
חדר המצב של יחידת הסייבר | צילום: חטיבת דובר המשטרה

"הכניסה לפורום המחתרתי היא מורכבת מאוד", אמר בכיר ביחידת הסייבר של להב 433. בשלב ראשון על המועמד לקבל את אישורם של שני חברים בפורום וההצטרפות לתקשורת החשאית דורשת הוכחה לכך שביכולתך לתרום למאגר - כלומר, להשיג מידע סודי במרמה.

יילחמו בפריצות. יחידת הסייבר (צילום: יחידת דובר המשטרה)
צילום: יחידת דובר המשטרה

"נציג FBI היה איתנו וליווה אותנו במהלך המבצע", סיפר הבכיר על המעצר. "אתמול בשש בבוקר נשמעה דפיקה בדלתם של עבריינים ב-18 מדינות בכל העולם". בסך הכל הגיעו רשויות האכיפה ל-38 חשודים, ומתוכם נעצרו 28. בית המשפט האריך עד ליום ראשון הקרוב את מעצרם של שלושת הישראלים, החשודים בחדירה למחשב לצורך ביצוע עבירה, השגת מידע תוך פגיעה בפרטיות ואחסון חומרים שנלקחו במרמה.

להב 433, ארכיון (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות)
חקירה חובקת עולם. להב 433 | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90, חדשות

"בית חרושת לייצור נשק סייבר"

"בעולם הסייבר אתה לא צריך להעביר נשק באופן פיזי", אמר סנ״צ מאיר חיון, מפקד יחידת הסייבר. "מדובר באמצעי לוחמת סייבר לכל דבר שהם מעבירים מאחד לשני. הפורום הזה היווה ממש בית חרושת לייצור נשק סייבר".

״מדובר בצעיר ללא עבר פלילי עם נסיבות חיים קשות ומצב כלכלי קשה", הסבירה עו"ד גלית בש המייצגת את החשודים מטעם הסניגוריה הציבורית "הוא משתף פעולה עם החוקרים. חשוב להדגיש שרוב החשדות הן משנת 2009 בזמן שהחשוד היה עדיין קטין".

עו"ד ערן ראו מהסניגוריה הציבורית המייצג אף הוא חשוד אחר בפרשה ציין כי: "מדובר בצעיר ללא עבר פלילי, המשתף פעולה עם החוקרים ומכחיש כל קשר לפרשה״.

במבצע הבינלאומי נטלו חלק לצד יחידת הסייבר הארצית בלהב 433 גם רשויות אכיפה בארצות הברית, ברזיל, הודו, דנמרק, קרואטיה, לטביה, מקדוניה, רומניה, סרביה, שוודיה, בריטניה, פינלנד, קנדה, אוסטרליה, קוסטה ריקה, קפריסין וניגריה.

לפניות לכתב: AzriA@ch2news.tv

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של עזרי עמרם