תופעת שליחת התמונות האינטימיות של אנשים ללא רשותם, פגיעה מינית שמכונה גם "פורנו-נקמה", לא רק שלא נעלמת - לפי הסימנית נראה שהיא מתרחבת, וכבר לא קשורה בכלל לתירוץ העלוב של נקמה.

"יוזמת זכויות האדם ברשת" (CCRI) ערכה סקר בקרב 3,044 משתתפים מרחבי ארה"ב בגילאי 18-97, מתוכם יותר משליש צעירים בגיל 24 ומטה. 8% מהם דיווחו כי תמונות אינטימיות שלהם הופצו בניגוד לרצונם ו-4.8% סבלו מאיומים בהפצה של תמונות כאלו - מה שמהווה פגיעה מינית ועבירה.

סה"כ 12.8% נפלו קרבן לשליחה או איום בשליחה של תמונות אינטימיות. באופן לא מפתיע, בקרב נשים שיעור הנפגעות גבוה יותר - 15.8%, לעומת 9.3% בקרב גברים.

לעומת זאת, בקרב 5.2% שדיווחו כי שלחו תמונות אינטימיות שקיבלו מאחרים ללא רשותם, הרוב היו גברים - 7.4%, יותר מפי שניים משיעור הנשים ששלחו תמונות כאלו (3.4%).

מעניין לציין שפילוח שולחי תמונות העירום שלא בהסכמה לפי גילאים מראה שמצד אחד, כצפוי, בני ה-18 עד 25 הם הקבוצה שעושה זאת הכי הרבה (8.2%), אך קבוצת הגיל 26-33 היא אחת הקבוצות שעושה זאת הכי פחות (3.8%), בעוד בקבוצות הגיל 34-41 ו-50-57 עושים זאת מעל הממוצע (5.6% ו-5.4% בהתאמה).

לעומת זאת, קבוצת הגיל שדיווחה על הפגיעות הרבות ביותר היא דווקא בני 34-41, כאשר במקום השני בני 26-33 ובמקום השלישי בני 42-49. הסיבה לכך עשויה להיות חדשות טובות - ייתכן שהדור הראשון של התיכוניסטים בעלי הסמארטפונים עשה זאת יותר מהדור השני. אך סיבה אחרת ופחות אופטימית עשויה להיות חוסר מודעות גדול יותר מצד מבוגרים לסכנות המזוהות בעיקר עם הדור הצעיר.

רק 12.2% מאלה ששלחו תמונות כאלו תירצו כי הרקע היה נקמה, כפי שמרמזת ההגדרה הישנה לשליחת תמונות מסוג זה, בעוד 79% אמרו ש"רק שיתפתי את התמונות עם החבר'ה, בלי כווונה לפגוע באדם האחר", למרות ששליחת תמונה כזת לחלוטין פוגעת באדם האחר, ועוד 11% אמרו ששיתפו את התמונות כדי להשוויץ.

כשנשאלו מה היה מונע מהם לשלוח את התמונות האינטימיות ללא הסכמה, רוב השולחים ענו שרק הפחד מעונש פלילי. רק כ-40% ענו שלו ידעו שהמצולם ייפגע או חשבו על זה פעמיים היו נמנעים מלשלוח את התמונות.