ויאניאנן ג'ונגאי (25), נולד בכלל בקניה. הוא היגר לאנגליה בגיל 11 וגדל שם כנוצרי מאמין. את המדינה הקטנה במזרח התיכון ישראל הוא בקושי הכיר, אבל אז הגיעו לימודיו בקולג'.
"שמעתי על ישראל בחדשות ובטלוויזיה ותמיד הרגשתי סולידריות כלפי הישראלים והאתגרים שבפניהם הם נאלצים לעמוד, כמו פעולות הטרור והתמודדות עם ארגונים כמו חמאס", הוא מספר, "אבל ההתעניינות האמתית שלי במדינה החלה כשלמדתי ב'קווין מארי קולג'' באוניברסיטת לונדון. קולג' מלא בפעילים פרו-פלסטינים".
"גדלתי במשפחה קניתית, אני יודע מה זה אפרטהייד אמיתי"
ב-2008, בשיא מבצע עופרת יצוקה, ג'ונגאי נתקל פעם אחר פעם בהפגנות נגד ישראל בקמפוס ובטענות החוזרות שישראל היא מדינת אפרטהייד. כמי שגדל בדרום אפריקה למשפחה קנייתית, ג'ונגאי ידע היטב אפרטהייד מהו. "אמא שלי ודודותי עברו זמנים קשים מאוד בקנייה ולכן הטענות על ישראל כמדינה כזאת נשמעו לי מגוחכות. בכל פעם שהייתי צופה בכתבה על ישראל בחדשות חשבתי שהיא מוצגת בצורה לא נכונה ושעושים לה עוול ולכן חשבתי שהגיע הזמן שאקח חלק בניסיון לשנות את המצב והתחלתי לקרוא יותר על ישראל והסכסוך", הוא מסביר.
היום, כמי שלומד לתואר שני באוניברסיטת UCL בהתמודדות עם פשע מאורגן וטרור הוא פעיל פרו-ישראלי, הוא מקים בימים אלה את תא הסטודנטים הישראלי הראשון באוניברסיטה הלונדונית. "יחד עם שני פעילים נוספים שעומדים בראש היוזמה, אנחנו מחכים לקבלת האישור ואז נוכל לפעול באופן מסודר יותר", הוא מספר, "יש באוניברסיטה הרבה פעילים פרו פלסטינים ומעט מאוד פרו ישראלים ולכן חשוב לנו שנאגד קודם את כל הפעילים הפוטנציאלים".
מוסלמי, פקיסטני, ציוני
ג'ונגאי אינו היחיד שבחר לתמוך בישראל כנגד הסיכויים. אם הייתם פוגשים בחאפיז קאסים (28), סטודנט מוסלמי ממוצא פקיסטני מאוניברסיטת "נוטינגהם" הבריטית, רק לפני שנים בודדות, הוא בכלל היה בצד השני של המתרס: מפגין נגד "ישראל הכובשת", מוזן מדברי השבח של אביו על אדולף היטלר. היום, שנים לאחר שנחשף לספרו של אלן דרשוביץ, ולאחר שחקר וגילה שישראל האמיתית לא תואמת לדברים ששמע במהלך כל ילדותו, הוא פועל כפעיל פרו-ישראלי מושבע.
עוד בנושא:
>> כך תשתפו תמונות בלי לעזור לאויב
"כשהמבצע בעזה התחיל הייתי בדיוק בארה"ב בסבב הרצאות במסגרת ארגון ההסברה StandWithUs והתייחסתי רבות להסלמה בדרום", מספר חאפיז, "אבל מעבר לכך, אני שם דגש גדול מאוד על הפעילות ברשת החברתית ודואג לתחזק את דף הפייסבוק שאני מנהל ולהפיץ כמה שיותר מידע כדי שאנשים יוכלו להשתמש בו כדי להפריך את השקרים שמספרים על ישראל".
חאפיז מפעיל בימים אלה את האתר The Israeli Campaign ומבקר באופן חריף ושוטף את פעילות החמאס בעזה. היום למשל, הוא מתייחס בעמוד הפייסבוק של האתר להפרת הפסקת האש אתמול בשעות הערב על ידי החמאס. "אני חש בר מזל על כך שנחשפתי לאמת וחדלתי מהשנאה", הוא אומר, "בשנים האחרונות פגשתי אנשים מרקעים שונים ששנאו את ישראל מסיבות דתיות או פוליטיות וניסיתי לאתגר אותם ולהציג להם עובדות. חלקם שינו את דעתם, כמו למשל אחותי ודודתי שהפכו גם הן לאוהדות ישראל. אמי, לעומת זאת, בוחרת להתעלם לחלוטין מהפעילות שלי בנושא".
"אבא שלי התחתן עם ישראלית. התאהבתי במדינה"
קטיה קנוקלמן נולדה בגרמניה אך עברה בין כמה מדינות שונות במהלך חייה. לאחר שאביה התחתן עם ישראלית, היא התגוררה בחמש השנים האחרונות בישראל עם משפחתה. "גדלתי במשפחה מעורבת כשחצי מאחיי הם יהודים ישראלים", היא מספרת. לאחר ארבע שנים בהם למדה ממשל ולוחמה בטרור במרכז הבינתחומי בהרצליה (תואר ראשון ושני), היא התאהבה במדינה. כיום היא מתגוררת בלונדון ומכהנת כראש התא הישראלי של בית הספר לכלכלה של לונדון (LSE).
"אנחנו מציינים ביחד חגים יהודים אבל גם מנהיגים קמפיין פוליטי של תמיכה בישראל", היא מספרת, "LSE ידועה כקמפוס עם הרבה אנטי ישראלים ולכן העבודה לא קלה, אבל אנחנו מרגישים חובה להראות את הצד הישראלי בסכסוך. במהלך 'עמוד ענן' ארגנו קמפיין ברשת החברתית שבו אנחנו מפיצים סרטונים ותמונות מתוך הסכסוך. חוץ מזה, הפגנו נוכחות בקמפוס עם שולחנות מידע, חלוקת פליירים, ושילוב תלמידים ועוברי אורח בשיחות. דאגנו לספר לאנשים גם על הצד הישראלי, מה שכמעט לא שומעים פה בקמפוס".