בזמן שבישראל חברות משלמות פיצויים מגוחכים של 500-1,000 שקל על הודעות ספאם, בארה"ב לוקחים את עניין הודעות הזבל המציפות את הסמארטפונים ותיבות הדוא"ל שלנו הרבה יותר ברצינות.

בשבוע הבא תקבע שופטת בית המשפט בשיקגו, סוזן קוקס, את עונשו של מייקל פרסאד בן ה-36 מאריזונה, והוא צפוי לקבל עונש מאסר ארוך, כך מדווח השיקגו סאן טיימס. קוקס נאשם ב-10 סעיפים של הונאה באמצעים אלקטרוניים, שהעונש על כל אחד מהם יכול להגיע ל-20 שנות מאסר.

לפי כתב האישום, בין 2012 ו-2015, שלח פרסאד יותר ממיליון מיילים דרך כמה כתובות ב-9 "רשתות שותפים". הוא פתח כינויים רבים בשירותי מייל, ושלח דרכם מיילים עם פרסומות למוצרים שונים שנמכרים על ידי חברות שמשלמות עמלה לאנשים כמוהו על כל רכישה שמגיעה מהמיילים או מאתרי האינטרנט שלהם.

בשלב מסוים, מסופר בכתב האישום, גילו כמה מ"רשתות השותפים" כי הוא משתמש בשיטות ספאם שמהוות הפרה של תנאי השימוש בהן, וחסמו אותו. בתגובה השתמש פרסאד בפרטי זהות מזויפים כדי להירשם לשירותים האלה מחדש ולהמשיך להרוויח כסף על שליחת דוא"ל זבל.

פרסאד לא יהיה האדם הראשון בארה"ב שנאסר על שליחת דואר זבל. בקיץ האחרון נשלח "מלך הספאם", סנפורד וואלאס, למאסר של שנתיים וחצי, לאחר ששלח במשך שנים כמעט 30 מיליון הודעות ספאם, בעיקר למשתמשי פייסבוק; לפני שנה נגזרו על פיליפ פלייץ, שהיה אחראי לשליחת מיליוני הודעות סמס ומייל פרסומיות, שנתיים מאסר; אלן ראלסקי, שכינה את עצמו "אבי הספאם", נכלא ב-2009 ל-4 שנים ורבע, לאחר שבמשך שנים שלח מיליוני הודעות ספאם בכל יום; 30 חודשי מאסר נגזרו ב-2008 על אדם ויטאלה, ששלח כמיליון הודעות ספאם; ב-2007 נגזרו 6 שנות מאסר על ג'פרי קילברידג' ו-5 ורבע שנות מאסר על ג'יימס שפר על שליחת מיליוני הודעות ספאם שכללו גם פורנוגרפיה. אבל העונש הכבד ביותר – 9 שנות מאסר – הוטל כבר ב-2004, על ג'רמי ג'יינס בן ה-30 ששלח כ-10,000 הודעות ספאם ביום יחד עם אחותו. עליה, אגב, הוטל קנס בלבד, ואדם שלישי שסייע להם זוכה במשפט.