"ילדים היום עצבניים בין השאר בגלל תזונה בעייתית - צריך להקדים את ארוחת הערב ולצאת מהבית עם ארוחת בוקר. כשילד יישן טוב, ויאכל טוב בבוקר, הוא יהיה רגוע וזה לידי ביטוי בהתנהגות שלו ברשת", כך מסבירה שלי מילר, מדריכת הורים, שניגשת לבעית הבריונות ברשת דווקא מהצד של הילדים שתוקפים.

"הורים עסוקים במשימות, ואין לנו זמן פשוט להיות", אומרת מילר, "זה אומר לשבת איתם, לאכול איתם, לשוחח איתם. אפילו להשתעמם יחד איתם (...) ילד שפחות מתקשר ופחות משתף את ההורה שלו ונעול בחדר, לא רוצה ללכת לבית ספר - אנחנו צריכים לשים לב לדברים האלה".

בשנה האחרונה הייתה עליה בחשיפה לשיימינג על ידי בני נוער ו-30 אחוז מהם מכירים מישהו שחווה שיימינג ובריונות רשת או חווה את זה בעצמו. "קל מאוד לייצר חרם. רק להקים קבוצה 'בלי רני', ולא משנה מה נאמר בה", מסביר דרור גלוברמן, העורך הראשי של NEXTER, "זה שכל אחד יכול להקים קבוצה ולהעביר סרטונים למי שהוא רוצה, זה לא משהו שאנחנו צריכים לקבל. אנחנו צריכים לקבוע חוקים משלנו. אני חושב שצריך לחנך מאוד את הילדים לא להיות פסיביים. זה הכי חשוב". 

אחת הקורבנות הראשונות של שיימינג ברשת הייתה מוניקה לווינסקי. היא אמרה שהיו עליה אינספור טינופים ברשת בזמן שהתפרסמה הפרשה עם קלינטון, וקיללו אותה. אלא שמעטים כתבו עליה דברים טובים והם הצילו אותה, לדבריה. "אם אתם עדים לשיימינג, תתערבו ותגידו מילה טובה", מסביר גלוברמן.