כשנה לאחר הוראת רבנים כי יש "לשרוף את מכשירי האייפון" המלחמה באינטרנט בקרב הציבור החרדי עולה שלב: מודעה שפורסמה בעלון שהופץ ברחבי בני ברק וירושלים פונה אל אימהות והגיעה ל-mako באמצעות אפליקצית skooper קובעת: "אם את רואה חס וחלילה את בנך צופה במכשיר פרוץ ואינך מצליחה למונעו מכך, לכי לשאול את המר"ן הגר"ח קנייבסקי שליט"א אם לטובת בנך עדיף לך לקחת סכין חד ולחתוך את צווארו כדי שחלילה לא יחטא ביהרג ובל יעבור!".
לא ברור מי הוא הגורם הקיצוני העומד מאחורי הפרסום ועד כמה מדובר בקריאה רצינית לציבור האימהות החרדיות ועם זאת, מדגישים בציבור החרדי כי לרב קנייבסקי עצמו אין כל קשר לפרסום.
אבל ממש לא מדובר במודעה יחידה ויוצאת דופן נגד הגלישה באינטרנט והשימוש בסמארטפונים. בשבועות האחרונים נפוצים ברחבי ירושלים, בני ברק ושכונות חרדיות שלטים שתולים תושבים ממרפסותיהם ועליהם שלט "אין כניסה" והכיתוב "אין כניסה לבעלי אייפון ודומיו או אינטרנט פרוץ". בעיתונים החרדים פורסמו מוקדי החלוקה בהם יוכל הציבור הרחב לקבל שלטים דומים. כמו כן לפי פרסום האתר החרדי "חדרי חרדים" החודש כרוז ברחובות הערים החרדיות קורא לילדים לאסוף שלטים מניידת החלוקה, לתלות אותם ולקבל תמורתם שלל פרסים (אופניים ועוד).
קמפיין נוסף היוצא נגד האינטרנט ולא ברור מי עומד מאחוריו והאם מדובר באותם אנשים, מציג ילדים המבקשים כביכול עזרה "להציל את אביהם" מפני האינטרנט. "ברחובות החרדים מושמע כרוז שבו נשמע ילד הקורא: 'הצילו אותי! אבא שלי גולש באינטרנט וטובע, אנחנו טובעים", מספר א', תושב יישוב חרדי. שלטים המעבירים מסר דומה שנפוצו ברחבי הערים החרדיות מציגים תמונה של ילדה צעירה המופיעה לצד הכיתוב: "התפללו על אבא שלי! שיזרוק את האייפון ושלא יפרק לנו את המשפחה".
הומור שחור?
א' מסביר כי להערכתו בחלק מהקמפיינים, כמו זה הקורא כביכול לאם להרוג את בנה מדובר במעין "הומור שחור" שנועד להדגיש את הסכנה שב"פריצות". "לדעתי, אין בפרסום הזה כוונה אמיתי להורות לאם להרוג את בנה, אלא שימוש בהומור, לא מצחיק במיוחד, שנועד להדגיש ש'פריצות' היא עברה של 'יהרג ובל יעבור', מתוך הנחה שהשחתת הנשמה, גרועה יותר ממוות".
ישראל כהן, עיתונאי האתר החרדי "כיכר השבת" מסביר כי בציבור החרדי יש שמצצדים בצורך בקמפיינים ומאמינים כי כפי שהצליח הקמפיין נגד הטלוויזיה והפך את אחזקת הטלוויזיה בציבור החרדי למנהג לא לגיטימי ומנוגד לנורמה, כי כדאי לעשות גם לאינטרנט ולסמארטפונים המאפשרים גלישה.
"זה לגיטימי ומובן שיש חילוקי דעות וחלק מהציבור חושב כך וחלק אחרת ואין עם זה שום בעיה. זה אפילו רצוי", אומר כהן, " מותר גם לעשות קמפיינים. אבל עם גבול מסוים. השאלה הגדולה היא מה קורה כשזה מתחיל לעבור את גבול הטעם הטוב ולפגוע אישית באנשים וגורם לשנאת חינם ולמחלוקת שכולנו יודעים היום, תשעה באב, למה הדבר הוביל בעבר הרחוק והקרוב".
>> בני ברק מציגים: לא תאמינו מה יקרה אם תמשיכו להשתמש באייפון