רובוט רובוט שעל הקיר, מי היפה בכל העיר?

לא בטוח שכדאי לכם לשאול את השאלה הזו, במיוחד אם אתם לא צעירים לבני-עור וסימטריים, ללא אף קמט או נקודת חן.

תחרות יופי שבה השופטים הם רובוטים שבוחנים מדדים שונים שאמורים להעיד על שלמות ובריאות עוררה זעם ברשת לאחר שהמשתתפים שמו לב שהמנצחים בה לא תאמו בדיוק את דעותיהם, ובמיוחד קיפחו את כהי-העור.

תחרות Beauty.AI נערכה בחודש האחרון בפעם השנייה, לאחר שבתחילת השנה נערכה בפעם הראשונה. זוהי תחרות יופי שמאורגנת על ידי חוקרים מרוסיה והונג-קונג, ומציעה לכל בעל סמארטפון להוריד אפליקציה, לשלוח סלפי ולהשתתף בתחרות בה יבחרו תוכנות אינטליגנציה מלאכותית את האנשים היפים ביותר לפי סימטריית פנים, מיעוט קמטים ושומות, הגיל החזותי לעומת הגיל האמתי ועוד.

כ-6,000 מועמדים ממאה ומשהו מדינות שלחו תמונות לתחרות, ו-44 מתוכם זכו להופיע ברשימת המנצחים שפורסמה בסוף החודש שעבר. אלא שמהר מאוד הסתבר שהבחירות של התוכנות לא מקובלות על הקהל: רק אחת מתוך 44 הזוכים היתה כהת-עור, ורק 6 היו אסייתים. כל היתר היו לבני-עור.

לפי פרסומים ברשת, הסיבה לקיפוח היא שה"אימונים" של תוכנות האינטליגנציה המלאכותית לא כללו מספיק תמונות של אנשים ממוצאים שונים, ובמיוחד מאפריקה ומרכז אסיה. לכן, התוכנות לא למדו להתמודד עם עור כהה וידעו לזהות רק מה שנחשב ליופי בעיני החוקרים הרוסים והסינים.

מתכנני התחרות טוענים שעור בהיר לא הוגדר כמדד בפני עצמו ליופי, אם כי בסרטון ובאתר מוזכר שצבע עור הוא כן שקלול שהתוכנות מיועדות לקחת בחשבון.

הזוכות והזוכים בקטגוריית עד גיל 30:

הזוכה השחומה היחידה, בקטגוריית נשים בגילאי ה-40:

אנסטסיה ג'ורג'בסקיה, מנהלת המחקר, כתבה כי "נדהמנו מהזעם שנגרם מלוח התוצאות. משתתפים רבים חלקו על חבר השופטים והציעו להוסיף חוות דעת אנושית".

במהלך החודש צפויה להיפתח תחרות יופי נוספת של המיזם באוניברסיטת מוסקבה. אנחנו מחכים לשמוע על מתמודד או מתמודדת שמצאו דרך לפרוץ למחשבים כדי להבטיח לעצמם את הניצחון.