עולם ההייטק מזועזע מקיום הבטחתו של דונלד טראמפ להגביל הגירת מוסלמים לארה"ב. מייד לאחר חתימתו של הנשיא הטרי על צו נשיאותי האוסר כניסת אזרחים מ-7 מדינות מוסלמיות (אירן, לוב, סודן, סומליה, סוריה, עיראק ותימן) לארה"ב למשך שלושה חודשים, מיהרו בכירי הטכנולוגיה במדינה להגיב להחלטה ולהביע את חוסר שביעות רצונם.

התגובה החריפה מכולם היתה של מייסד ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, שהזכיר את העובדה שגם הוא וגם רעייתו הגיעו ממשפחות מהגרים ורמז כי סירוב כניסה לפליטים ומהגרים מהווה סכנת חיים למשפחות שלמות (כל ההדגשות בכתבה שלנו):

"אבות-אבותיי הגיעו מגרמניה, אוסטריה ופולין. הוריה של פריסילה היו פליטים מסין ווייטנאם. ארה"ב היא אומה של מהגרים, ועלינו להיות גאים בכך. כמו רבים מכם, אני מודאג מהשלכות הצווים הנשיאותיים האחרונים שנחתמו על ידי הנשיא טראמפ.
עלינו לשמור על המדינה הזו בטוחה, אך עלינו לעשות זאת על ידי התמקדות באנשים שבאמת מהווים איום. הרחבת המיקוד של אכיפת החוק מעבר לאנשים שהם איום אמיתי יפגע בבטחונם של כל האמריקאים על ידי הסטת משאבים, בעוד מיליוני אנשים ללא מסמכים שאינם מהווים סיכון יחיו בפחד מפני גירוש.
עלינו להשאיר את דלתותינו פתוחות לפליטים ואלו הזקוקים לעזרה. זה מי שאנחנו. אילו דחינו פליטים לפני כמה עשורים, משפחתה של פריסילה לא היתה כאן היום.
(...)
הבעיות הללו אישיות עבורי גם מעבר למשפחתי. לפני מספר שנים, לימדתי כיתה בחטיבת ביניים מקומית שבה כמה מהתלמידים הטובים ביותר שלי היו לא רשומים. גם הם עתידנו. אנו אומה של מהגרים, וכולנו מרוויחים כשהטובים והחכמים ביותר מרחבי העולם יכולים לחיות, לעבוד ולתרום כאן. אני מקווה שנמצא את האומץ והחמלה לאחד בין אנשים ולהפוך את העולם הזה למקום טוב יותר לכולם".

מייסד ומנכ" נטפליקס, ריד הייסטינגס, טען כי החלטות טראמפ הן "לא אמריקאיות" ופוגעות בביטחון האמריקאי:

"פעולותיו של טראמפ פוגעות בעובדי נטפליקס ברחבי העולם, והן כל כך לא אמריקאיות שזה כואב לכולנו. גרוע מכך, הפעולות הללו יהפכו את אמריקה לפחות בטוחה (באמצעות שנאה ואיבוד בעלות ברית) במקום ליותר בטוחה. שבוע עצוב מאוד, וזו רק ההתחלה, עם חייהם של יותר מ-600,000 חולמים כאן באמריקה תחת איום מיידי".

גם מנכ"ל חברת שירותי הענן Box, ארון לוי, פרסם תגובה דומה:

"בכל רמה - מוסרית, אנושית, כלכלית, הגיונית וכו' - האיסור הזה שגוי ומנוגד לחלוטין לעקרונות של אמריקה".


מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, פרסם מכתב לעובדים, בו הביע דאגה שהתרכזה בעובדי גוגל בהווה ובעתיד:

"אנו מודאגים מההשלכות של ההוראה הזו וכל הצעה שעשויה להטיל מגבלות על עובדי גוגל ומשפחותיהם, או שיוצרות מחסומים מהבאת כשרונות גדולים לארה"ב".

מייסד החברה, סרגיי ברין, צולם בהפגנה נגד ההחלטה בנמל התעופה של סן פרנסיסקו וצוטט כאומר: "אני כאן כי אני פליט".


גם באפל ומיקרוסופט הסתפקו בהתמקדות בעובדי החברה והטענה כאילו הגבלת הגירה תפגע בחברות:

"כחברה, מיקרוסופט מאמינה במערכת הגירת מוחות חזקה ומאוזנת", כתב בראד סמית, בכיר במיקרוסופט, במייל שפורסם על ידי המנכ"ל סאטיה נאדלה ב-LinkedIn. "אנו מאמינים גם בהזדמנויות הגירה רחבות יותר, כמו ההגנות לאנשים צעירים מוכשרים ושומרי חוק, המכונים לעתים קרובות 'חולמים'. אנו מאמינים שחוקי הגירה יכולים וצריכים להגן על הציבור מבלי להקריב את חופש הביטוי והדת של אנשים. ואנו מאמינים בחשיבות ההגנה על פליטים לגיטימיים ושומרי חוק שחייהם עומדים על כף המאזניים בהליכי הגירה. אנו מאמינים שסוגים אלה של מדיניות הגירה טובים לאנשים, טובים לעסקים, וטובים לחדשנות. זו הסיבה שעבדנו ותמכנו מזה זמן רב להעלאת הנושאים האלה לאנשי ממשל. נמשיך לעשות זאת". מלבד ציטוט המכתב כתב נאדלה כי "כמהגר וכמנכ"ל, חוויתי וראיתי את ההשלכות החיוביות שיש להגירה על החברה שלנו, על המדינה ועל העולם. נמשיך לדבר על הנושא החשוב הזה".

מנכ"ל אפל, טים קוק, כתב לעובדי החברה במייל שהגיע לידי The Verge: "אפל לא היתה מתקיימת בלי הגירה, וודאי שלא היתה משגשגת ומחדשת כפי שאנו עושים. שמעתי מרבים מכם המודאגים עמוקות מההוראה הנשיאותית שנחתמה אתמול ומגבילה הגירה משבע מדינות בעלות רוב מוסלמי. אני חולק את דאגתכם. זו אינה מדיניות שאנו תומכים בה". הוא ציטט את ד"ר מרטין לותר קינג: "אולי באנו בספינות שונות, אבל כעת אנו בסירה אחת".