שרי האוצר של האיחוד האירופי החלו לדון בסוף השבוע בתוכנית לשינוי דרמטי של חוקי המס ביבשת, שמיועד להביא לכך שחברות הייטק כגון פייסבוק, גוגל, אפל ואמזון, כמו גם חברות רב-לאומיות מתחומים אחרים, ישלמו הרבה יותר מסים.

בשבוע שעבר, לקראת ועידה של שרי האוצר בטאלין, בירת אסטוניה, הגישו שרי האוצר של ארבע הכלכלות הגדולות ביבשת - צרפת, גרמניה, איטליה וספרד - מכתב ובו הצהירו כי "אנחנו לא צריכים להסכים יותר למצב בו החברות הללו עושות עסקים באירופה אך משלמות לאוצרות שלנו שיעורים מינימליים של מס". ביום שישי הוצג המכתב בוועידה וזכה לתמיכה של 10 מדינות.

לפי נציב המס של האיחוד, פייר מוסקוביץ', "אנו מאמינים כי הכלכלה הדיגיטלית צריכה לשלם מסים כמו שאר הכלכלה" והחברות הפעילות בה "צריכות לשלם את חלקן ההוגן". נראה כי ההצעה המובילה היא לגבות מיסים על ההכנסות במקום על הרווחים, כך שכל חברה תשלם מס בכל מדינה על הכסף ששולם לה על ידי אזרחי אותה מדינה, במקום לשלם רק במדינה בה יושב המשרד הראשי שלה ורק על הרווח הנקי שנרשם בה. עם זאת, מוסקוביץ' הדגיש כי "זו לא דרך של נתיב אחד. יש כמה אפשרויות, ונבדוק את כולן".

נייר עמדה בנושא אמור להיות מוצג לשרי האוצר עד סוף החודש, אז תיערך באסטוניה ועידה נוספת שתוקדש לאפשרויות המיסוי של כלכלה דיגיטלית.