באירוע שנערך לפני זמן קצר בניו-יורק הפתיעה מיקרוסופט והציגה מחשב נייד ראשון מתוצרתה - שהוא גם הטאבלט החזק בעולם. Surface Book הוא מחשב נייד המורכב למעשה משתי יחידות: טאבלט בגודל 13.5 אינצ' עם חומרה של מחשב, בעל מקלדת נתיקה המוסיפה לו רכיבי עיבוד נוספים ושקעי חיבור לאביזרים. עוביו של הטאבלט רק 7.7 מילימטר. החומרה הנוספת במקלדת היא שמאפשרת להפוך את הטאבלט הדק למחשב בעל יותר עוצמה מרוב המחשבים השולחניים הקיימים.

 

לצד סרפס בוק הציגה החברה גם דור רביעי למחשב ההיברידי החלוצי שלה, Surface Pro. סרפס פרו 4 הוא טאבלט עוצמתי בעובי 8.4 מילימטר ובגודל 12.3 אינצ', בעל מעבד אינטל Core מהדור השישי החדש, זיכרון עבודה בנפח 16 גיגה-בייט ואחסון פנימי בנפח 1 טרה-בייט (1,000 גיגה-בייט, שהם מיליון מגה-בייט). כמחשב היברידי, הוא מסתפק במקלדת דקיקה ללא חיבורים, המתחברת אליו במגנטים עוצמתיים.

 

שני דגמי הסרפס החדשים מגיעים עם מסכי מגע ועטים חדשים התומכים ב-1,024 רמות שונות של לחיצה וכוללים "מחק" מאחור, כך שניתן למחוק בתנועה טבעית ללא צורך "להודיע" לתוכנת הציור על המעבר מכתיבה למחיקה. העטים תומכים גם בחודים מתחלפים היוצרים תחושות של עטים כדוריים, נובעים, עפרונות וכדומה.
המקלדות של שני המחשבים מוארות מאחור ושניהם מגיעים עם משטחי מגע גדולים עשויי זכוכית בעלי במחוות מגע של עד 5 אצבעות בו-זמנית.

שני המחשבים ההיברידיים יגיעו לחנויות בארה"ב ב-26 באוקטובר. מחירו של סרפס בוק הוא 1,500 דולר ומחירו של סרפס פרו 4 900 דולר.

ההכרזות הצפויות יותר באירוע של מיקרוסופט היו שלושה סמארטפונים חדשים בסדרת הלומיה. החברה הציגה את Lumia 950 ו-Lumia 950 XL, שני סמארטפונים עוצמתיים ראשונים מאז רכשה את חטיבת הסלולר של נוקיה הפינית.

 

950 הוא סמארטפון דגל בעל מסך בגודל 5.2 אינצ' ומעבד בעל 6 ליבות, בעוד 950 XL הוא פאבלט בעל מסך בגודל 5.7 אינצ' ומעבד 8 ליבות.

מלבד הגודל והמעבדים, שני המכשירים זהים: המסכים שלהם הם בטכנולוגיית OLED, המאפשרת להם להידלק בשליפת המכשיר מהכיס ולהציג התראות כמעט בלי לבזבז אנרגיה; המצלמות האחוריות שלהם כוללות חיישני 20 מגה-פיקסל, ייצוב תמונה אופטי, מבזק LED משולש בצבעים טבעיים (RGB - אדום, ירוק וכחול) ועדשות קארל צייס; כפתור צילום פיזי להפעלה מהירה של המצלמה; תמיכה בכרטיסי זיכרון עד נפח של 2 טרה-בייט (2,000 גיגה-בייט); ומנגנון קירור מבוסס נוזלים למעבדים, כדי למנוע את התחממות היתר שהופכת לבעיה נפוצה יותר ויותר בסמארטפונים.

שני המכשירים כוללים חיבור סימטרי מסוג USB Type-C (או בקיצור USB-C), המאפשר חיבור של עזרים בלי לבדוק איזה צד של התקע נמצא כלפי מעלה וטעינה מהירה של 50% בפחות מ-30 דקות.

החברה תציע למשתמשים קופסה זעירה המתחברת לסמארטפון וכוללת חיבורים למסך, מקלדת, עכבר ואביזרים כגון אחסון חיצוני. על הבמה הציגה מיקרוסופט כיצד הקופסה הזו מאפשרת להפוך את הסמארטפון למחשב שולחני, להפעיל אפליקציות המותאמות למחשב (כמו אופיס של החברה) וליהנות מיכולות עבודה של ממש.
שני המכשירים יגיעו לחנויות ב-26 באוקטובר במחירים של 550 למכשיר הקטן יותר ו-650 לגדול.

באירוע הציגה מיקרוסופט גם דור שני לצמיד החכם שלה, בעל מסך ומבנה מעוגלים ו-11 חיישנים שונים, כמו גם תמיכה באפליקציות ותג מחיר של 250 דולר, שיגיע לחנויות ב-30 באוקטובר.

גם Hololens, המשקפיים ההולוגרפיות של החברה, הוצגו שוב באירוע. אחד מאנשי מיקרוסופט הדגים משחק מהפכני בו הוא נלחם בחייזרים שפרצו לחדר דרך הקירות באמצעות תותח הולוגרפי שלבש על ידו, מה שחוסך את הצורך באחיזה בבקר משחקים רגיל שהורס את התחושה שהמשחק אמיתי. בתום ההדגמה הכריזה החברה כי המשקפיים, הראשונות בעולם שאינן דורשות חיבור לסמארטפון או מחשב כדי לעבוד, יגיעו למפתחים ברבעון הראשון של השנה הבאה. המחיר: 3,000 דולר.

 

כדי להדגיש שכל המכשירים הם חלק מאותו עולם, ציינה מיקרוסופט שוב ושוב שכולם מריצים את Windows 10, מה שאומר שאותן אפליקציות עובדות על כל המכשירים - מההולוגרמות של המשקפיים, דרך האקס-בוקס בטלוויזיה, המחשב, הטאבלט ועד הסמארטפון. וכדי להראות שהמחסור באפליקציות לעומת המתחרות יכול להיפתר בקלות, חשפה מיקרוסופט שפייסבוק מפתחת בימים אלו אפליקציות חדשות לרשת החברתית, למסנג'ר ולאינסטגרם - שעובדות בכל המכשירים. זאת לאחר 4 שנים בהן משתמשי Windows נאלצו להסתפק באפליקציות פייסבוק בסיסיות להחריד, שרובן פותחו על ידי מיקרוסופט.