שופט בקליפורניה דחה שתי דרישות של גוגל: האחת היתה לאסור על התקשורת לדווח על משפט שמתנהל בינה לבין הממשל האמריקאי, והשנייה היתה לפסול את התביעה בגלל תגובה של פרקליטה ממשלתית לעיתונות, כך מדווח הגרדיאן.

המשפט החל בינואר, לאחר שמשרד העבודה בארה"ב תבע את גוגל בבית משפט בקליפורניה. המשרד טען כי מצא ראיות לכך שגוגל משלמת לעובדותיה הרבה פחות מעובדיה, וכאשר דרש מגוגל להעביר מידע לפיו יוברר האם החברה עוברת על חוקי שוויון ההזדמנויות - היא סירבה.

בחודש שעבר דיבר נציג מטעם גוגל עם עיתון הגרדיאן על התביעה, ואמר כי החברה חולקת על טענות הממשל "חסרות הבסיס", וכי "בכל שנה אנו עורכים ניתוח מקיף ומעמיק של תשלומים בין מינים ולא מצאנו פערי שכר בין המינים". העיתון פנה לפרקליטת משרד העבודה בקליפורניה, שהגיבה ואמרה כי בחקירה נמצאו ראיות להבדלי שכר בוטים בחברה.

תגובת הפרקליטה גרמה לעורך דין מטעם גוגל לפוצץ דיון שנערך בתיק זמן קצר לאחר מכן. הוא דרש לעצור את המשפט ולהיפגש עם השופט בלשכתו, שם ביקש מהשופט לפסול את התביעה. לטענתו, הפרקליטה הפרה את חוקי האתיקה כשדיברה עם העיתון ועברה על נוהל לפיו על עורכי דין המעורבים בתביעה נאסר למסור לתקשורת הצהרות שעלולות "בסבירות גבוהה לגרום להטיה משמעותית" של ההליכים.

השופט סטיב ברלין דחה את דרישתה של גוגל, על בסיס התיקון הראשון לחוקה (חופש הביטוי). גוגל לא התייאשה ודרשה לסגור את הדיונים בתיק לתקשורת ולהטיל על ההליך צו איסור פרסום - ובימים האחרונים דחה השופט גם את הדרישה הזו.

גוגל אינה חברת ההייטק היחידה שמתמודדת עם תביעה מצד הממשל, שמאיים בסנקציות אם לא ייחשפו נתונים על פערי שכר בחברות. מלבד גוגל תבע החברה בינואר שתי חברות נוספות על רקע דומה - אחת מהן היא אורקל, שבעצמה מנהלת כבר שנים משפט נגד גוגל בטענה שחלקים נרחבים מאנדרואיד שייכים לה.