מה מתכננת לנו גוגל? כמה חברות ישראליות היא תקנה במיליוני דולרים כדי להשיג את זה? האם אי פעם נייצר סוסתא מעופפת? ולמה לעזאזל ווייז עדיין שותה את סוללת הסמארטפונים שלנו בקצב של אחוז בדקה?

אריק שמידט, יו"ר אלפאבית (חברת האם החדשה של גוגל), נחת הבוקר (ג') בישראל והגיע בערב למשרדי החברה בארץ על טכנולוגיה וחידושים. הנה האירוע כפי שהועבר אצלנו ב-NEXTER בשידור חי:

 

"בעולם החדשנות ישראל היא מעצמה", אמר שמידט. "הצעירים יוצאים מהצבא עם יכולות מדהימות של עבודת צוות ומנהיגות, והאוניברסיטאות כאן הן מהטובות בעולם. אבל אני מסתובב במקומות כמו בייג׳ינג או במדינות צפון אירופה - וישראל צריכה להיזהר מאוד מתחרות".

שמידט טען כי גם מערכת החינוך הישראלית מחוץ ליחידות הטכנולוגיות של צה"ל, בדגש על מוסדות ההשכלה הגבוהה, טובה יותר מבארה"ב, אך טען שהממשלה הישראלית - כמו ממשלות אחרות - לא מעודדת יצירה של מקומות עבודה לכל אותם היי-טקיסטים.

בשיחה עם ד"ר יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה בגוגל וראש מרכז הפיתוח של החברה בארץ, סיפר שמידט איך חזה בארבעת ביקוריו השנתיים בישראל ב"התבגרות ישראל כאומת הסטארט-אפ". לדבריו, בתחילת העשור נטו יזמים ישראלים להקים חברות "לא לגמרי מגובשות" ולמכור אותן מוקדם ככל שיכלו - ובמהלך הזמן הבינו שלא צריך למכור כל רעיון ברגע שאפשר והחלו לכוון גבוה יותר ולבנות בארץ חברות ששואפות לשווי של מיליארד דולר - כמו ווייז, אותה רכשה גוגל בכמיליארד דולר. הוא אמר שהוא בטוח שלישראל תפקיד מרכזי בתחום הטכנולוגי העולמי ב-10 השנים הבאות.

ההיי-טקיסטים בישראל, לדברי שמידט, הם אנשים אנליטיים, בעלי ידע עמוק במדע ומתמטיקה. הוא גילה כי חלק ניכר משירותי גוגל מפותחים בישראל וציין כי עתה עובדת החברה על מעבר מעידן בו אנחנו מקלידים מיזמתנו חיפושים ברשת לעידן העוזרים - שבו המכשירים שלנו מציעים לנו מידע, כפי שעושים מכשירי אנדרואיד עם גוגל נאו. למשל: התראה על פקקים בדרך הביתה בשעה בה אנחנו יוצאים בדרך כלל מהעבודה. לדבריו, בעתיד יוכל גוגל גם להבין אם לא נהנינו מטיסה שהזמנו ברשת ולהציע לנו בפעם הבאה רק חברות תעופה אחרות.

בסופו של דבר, אומר שמידט, המחשב יהפוך למומחה האמיתי בכל תחום, ובני אדם יתייעצו עם מחשבים בכל דבר.

בתשובה לשאלה "הפסדתם לפייסבוק ולכן ויתרתם על זירת הרשתות החברתיות?" ניסה שמידט להתחמק ולומר ש"בסך הכל, יש לגוגל המון הצלחות במוצרים אחרים".

לשאלתו של ד"ר מטיאס "מה אוכל הרחוב האהוב עליך?" ענה מיד "פלאפל. מת על פלאפל".