חברת אינטל, שלה מפעלי ייצור ומעבדות פיתוח גדולות גם בישראל ומעסיקה כאן אלפי עובדים, כבר כמה שנים מפעילה יוזמות לקידום החינוך, ומציעה פתרונות משולבים למערכות חינוך ברחבי העולם.

Classmate
"הקושי לגבי ישראל היה שהתוכנה לא תומכת בעברית"

תחת הכותרת Learning Series, מציעה אינטל לגופי חינוך בעולם לצד שירותים ותוכנה גם מחשבים מיוחדים לתלמידים (תחת השם Classmate). המחשבים האלה מוקשחים, עמידים בפני נוזלים, נפילות ושאר פגעים של ילדים. בין השאר, המחשבים הללו משתמשים במסכי מגע המבוססים על טכנולוגיה של חברת Ntrig הישראלית, בה בחרה אינטל.

עוד NEXTER בעמוד הפייסבוק שלנו 

פרויקט הדגל האחרון של Learning Series, הוא בלבנון. תחת השם "פותחים את המחר", היוזמה אמורה ליצור סביבה דוחפת לשינוי כולל במערכת החינוך הלבנונית, בשיתוף משרדי התקשורת והחינוך שם, על ידי מטמיע מקומי בשם Triple-C (אין קשר לחברת התקשורת הישראלית באותו השם).

במסגרת הפרויקט, יחולקו 15,000 טאבלטים לתלמידים בגילאים 6-18, במחיר מסובסד, ובשלב השני ימלא הממשל הלבנוני דרישה צפויה ל-400,000 טאבלטים. אינטל מפעילה פרויקטים דומים במדינות כמו פקיסטן, פרו, ארגנטינה, ניגריה מקדוניה, טורקיה ועוד.

ומה עם ישראל? מדוע, באופן אירוני משהו, דווקא המדינה שמייצרת את הטכנולוגיות שנמצאות במחשבי החינוך של אינטל אינה נהנית מפרויקט דומה בהיקף רחב?

תגובת אינטל: "המערכת מגיעה כאופציה עם סדרות של מחשבים ניידים וטאבלטים שמיועדים למגזר החינוך. היא משווקת דרך המפיצים המקומיים של אינטל (בכל מדינה). היא הוצגה בישראל למספר גורמים ואפילו נמכרו כאן בעבר כ-100 יחידות. הקושי לגבי ישראל היה שהתוכנה לא תומכת בעברית. אתגר נוסף היה שכדי למכור את המערכת צריך הזמנה גדולה מאחר שהמערכת נמכרת עבור פרוייקט - לא ביחידות בודדות בשוק הקמעונאי".

בחברת N-Trig סירבו להגיב

>> אינטל חשפה מחשב בגודל של כרטיס זיכרון

>> הסינים מציגים: הסמארטפון שכל משתמש יבנה לעצמו