אחד האירועים המסקרנים בתחום הטכנולוגיה הנערכים בישראל ופתוחים לקהל הרחב הוא פסטיבל Geekcon, הנערך מדי שנה בסביבות חודש ספטמבר. במסגרת הפסטיבל, מתאספים כמה עשרות עד מאות גיקים לשלושה ימים כדי לבנות, לפרוץ, להרכיב, לפרק ולעשות כל מיני דברים מוזרים במיוחד, ללא מודל עסקי ולרוב גם ללא תכלית ממשית. המהות האמיתית של האירוע היא בעצם החשיבה שמחוץ לקופסה - לעשות דברים אחרים ועל הדרך גם להנות מסוף שבוע עם כמה מהאנשים המטורפים בישראל.

מדפסת תלת-ממדית לחומוס שפותחה ב-GeekCon 2014 (צילום: דוניצה)
מדפסת חומוס תלת-ממדית שפותחה ב-GeekCon 2014 | צילום: דוניצה

הפלטפורמה, המונחית על ידי המתווה "האקינג לסגנון החיים הדיגיטלי", החלה את פעילותה לפני 10 שנים. GeekCon היא פעילות ללא מטרות רווח, המוקדשת לקידום יצירתיות וחדשנות "מחוץ לקופסה" בדגש של עשייה. ההתכנסות השנתית, המכונה לעתים קרובות "קייטנה לגיקים", מושכת מסה קריטית של יזמים, גיקים וטכנולוגים מהמובילים בארץ. GeekCon מופעלת על ידי צוות מתנדבים, מרביתם יזמים סדרתיים, הכוללים את אילן גרייצר, אדן שוחט, גילי צגלה, נמרוד להבי, רועי מן, שחר זריהין, ענבר רז, איל הרשקו, יורם אבידן ואחרים.

השנה, בפסטיבל העשירי במספר שנערך בשדות ים שבקיסריה, נכחו מאות גיקים ב-52 שעות רצופות, במהלכן פיתחו עשרות פרוייקטים חדשים בזמן אמת. הפרוייקטים כללו כאלה בתחומי התוכנה, רובוטיקה, טכנולוגיה, אינטרנט, מכניקה ומדע, ביניהם משמיד ג'וקים אלטרנטיבי, שמזהה מזיקים ביתיים, רודף אחריהם ומוחץ אותם; מדפסת תלת-מימדית להדפסת חומוס; משחק פונג וירטואלי שיוצר מוסיקה וצורות בהתאם למשחק; מתרגם לשפת ביין, "האיש הרע" מהסרט באטמן, שיודעת לתרגם את שפתו הלא מובנת לעברית (ומשלבת זיהוי דיבור, תרגום סימולטני ועיוות קול במסיכה אחת); פסטה מוסיקלית שמנגנת תוך כדי בישול; מערכת ״כלום״ (קוראת גלי מוח ומלמדת משתמשים לא לחשוב); עגלת ילדים אוטונומית של אונר״א (שנוסעת לבד ויורה טילים); כדור (עם רכיבי תנועה, חיישנים ותקשורת) שמשחק לבד עם הכלב; פאק-מן ראש (שבו ראשו של המשחק הוא הפאקמן), ועוד שלל פרוייקטים. הנה כמה מהמעניינים שבהם:

Bane Mask Translator – מסכה שמתרגמת את באטמן

מאיה בן ארי ודן איצרה יצרו יחד מסכה שמתרגמת משפת ביין, "האיש הרע" מהסרט באטמן, לעברית (ומשלבת זיהוי דיבור, תרגום סימולטני ועיוות קול במסיכה אחת), מטרתו של הפרוייקט הייתה לבנות מסכה המתרגמת את שפתו של ביין, מהסרט באטמן – עלייתו של האביר האפל ולתרגם אותה מאנגלית לעברית ביינית. המסכה משלבת בין זיהוי דיבור, מודלים של תרגום ואלגוריתמים לעיוות קול ועושה שימוש ברמקול ובמיקרופון.

 

PacManMan – מסכת פקמן אנושי

החברים מ-4Real Team יצרו קסדה מיוחדת, אשר הופכת את המשתמש לשחקן הפקמן בעצמו. באמצעות חיישן Flex, מד תאוצה ומגנומטר על המשתמש לנשוך את דרכו בשלבי המשחק השונים, כאשר תנועת הלסת שולטת על מהירות הפקמן ותנועת הראש שלו – למטה, למעלה ימינה ושמאלה שולטת על הכיוון אליו ילך הפקמן. החברים הצליחו להגיע למצב בו תנועת הלסת של המשתמש והפקמן עצמו עובדים בסנכרון מרשים.

 

The Poker Face Challenge – עד כמה פרצוף הפוקר שלכם עמיד?

הדר שקולניק, טל ריינדל, יורם גרינברג ודן גולדברג יצרו מכונה שהמטרה שלה זה להוציא את המשתמש מ״אזור הנוחות״ שלו. על המשתמש לשמור על פנים קפואות (פני פוקר) כאשר בזמן שהוא יושב על המכונה, הוא מקבל גירויים ויזואליים ואלקטרו מכאניים אשר מטרתם להוציא אותו מפוקוס, כגון: סרטוני חתולים, סרטוני אימה, ג׳וקים עפים, בלון שמתפוצץ מול הפרצוף, גלידה שנורית לך על הפנים ועוד. במידה והמשתמש הפסיד באתגר וזז,הוא מקבל הודעת Challenge Failed ושפריץ של מים כעונש. הפרוייקט נבנה באמצעות ארדואינו, מצלמת קינקט לזיהוי רמת התזוזה וחפצים נלווים אמיתיים.

 

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime