"אתה יודע מתי אמרו לי שהמחשב האישי מת. לפני 20 שנה", אמר מולי אדן ל-NEXTER, בביתן אינטל בתערוכת CES בלאס וגאס. "כשסטיב ג'ובס עלה לבמה והציג את האייפד הוא הכריז ש'זהו עידן הפוסט-PC' וכולם הריעו לו, אבל שלושה חודשים אחר כך הוא עלה על אותה במה והציג את המקבוק החדש וגם לזה כולם הריעו".

לדברי אדן, נשיא אינטל ישראל, המחשב האישי לא באמת דועך, למרות שמכירות המחשבים מקרטעות בשנים האחרונות וגורמות לעוד ועוד חברות לשקול נטישה של התחום, כפי שקרה בשנתיים האחרונות עם HP ודל. הוא מדגיש שהשוק הזה עדיין מכניס מיליארדי דולרים בשנה, ובתגובה לשאלה אם הוא חושב שהמיליארדים האלה לא יעברו למובייל הוא משיב שלמחשבים יש לאן להתפתח לאור ההתפתחויות של דפוסי השימוש ומצטט משפט שאומר "ביצועים משנים רק למי שאין מספיק מהם".

הנאום של מולי אדן (תמונת AVI: mako)
"אמרו לי שהמחשב האישי מת. לפני 20 שנה". מולי אדן | תמונת AVI: mako

שימוש אחד שהחברה מדגישה במיוחד הוא 3D, או תלת-ממד. בנאומו של מנכ"ל החברה, בראיין קרזניץ', אמש, הודגם כיצד מחשבים וטאבלטים המבוססים על מעבדי אינטל החדשים מתמודדים עם משימות תלת-ממד כבדות כמו משחקים ששדה הראייה שלהם הוא החדר בו נמצא המשתמש ונסרק על ידי המצלמות המובנות בזמן אמת (מציאות רבודה) או עבודה עם דגמים תלת-ממדיים שבסיומה ניתן להדפיס אותם באמצעות מדפסות תלת-ממד.

>> אינטל חשפה מחשב בגודל של כרטיס זיכרון

כדי להמחיש לנו עד כמה התקדמו יכולות התלת ממד מציג אדן מחשב בעל מצלמת תלת-ממד של קריאייטיב (Creative), הדומה לקינקט של מיקרוסופט את קטנה ממנו בהרבה. הוא מתייצב מולה ומציג מספר משחקים, כמו כדורים אותם ניתן להעיף על המסך מצד לצד בתנועות ידיים, משחק פלטפורמה בו המשתמש צריך להעביר יצורים זעירים מצד לצד על המסך באמצעות שימוש בידו כמשטח שיוביל אותם מעל ומתחת למכשולים הרבים, כלי נגינה וירטואליים שמאפשרים ליצור צלילים אמיתיים וסיפור אינטראקטיבי המבוסס על ספר ילדים ומאפשר לעזור לילד סם במסעו הקסום בעזרת פעולות ידיים שונות.

עוד NEXTER בעמוד הפייסבוק שלנו

כדי להמם אותנו עוד יותר, מבטיח אדן שהדור הבא של חיישני התנועה יהיה קטן מספיק כדי להיכנס לתוך מחשב נייד, ואף מראה לנו כיצד נראית מצלמת תלת-ממד בעובי כרטיס אשראי ואיך נראים מחשבים ניידים בהם היא משולבת.

חזרה מחוץ לעולם של אדן והפיתוחים העתידיים שהוא מציג, נמצאים הרבה מאוד מחשבים, בכל הצורות והגדלים. החל מטאבלטים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד, דרך מחשבים ניידים והיברידיים מבוססי חלונות ועד מחשבי "הכל באחד" שולחניים עם מסכי מגע של כ-20 אינצ'. השנה מציגה אינטל לראשונה גם מחשבים ניידים המבוססים על מערכת ההפעלה כרום של גוגל, שהיא מערכת המבוססת על הדפדפן בעל אותו שם ומריצה יישומי רשת בלבד, ללא צורך בהתקנת תוכנות כפי שמוכר ממחשבי "חלונות".

על אחד משולחנות התצוגה נמצאים סמארטפונים, ביניהם כמה מפתיעים: גלקסי S4, שהמציג מסביר שמבוסס על שבב תקשורת של אינטל, ואפילו מכשירי אשא הבסיסיים והזולים של נוקיה, שגם הם מתקשרים עם העולם על גבי שבב של החברה. אך גולת הכותרת היא הזנפון של אסוס, שהוצג אתמול כחלק מסדרת הסמארטפונים הראשונה המבוססת כולה על מעבדי אטום של אינטל. לאחר ארבע שנים של נסיונות להיכנס לתחום הצומח הזה, נראה שדווקא עכשיו, כשהענף צפוי להיכנס לתקופה שקטה בלי חידושים ועם צמיחה מואטת, החברה הצליחה סוף סוף למצוא בו מקום להשתלב.

*הכותב הוא אורח של CEA

>> זה אמיתי: הכירו את מצלמת האינסטגרם של פולארויד

>> הכירו את הסמארטפון שיעבוד יומיים בלי טעינה